Advertisement Section

Nagradu „Srce Sarajeva“ za najbolji kratki film osvojio je srpski film „Posledenja slika o ocu“ Stefana Đorđevića, dok je“ Srcem Sarajeva“ za najbolji studentski film nagrađen takođe srpski kratki igrani film „Šerbet“ Nikole Stojanovića.

Najboljom glumicom Glavnog takmičarskog program – dugometražni film proglašena je Irini Jambonas za glumačku kreaciju u bugarsko-srpskom filmu „Rounds“ u režiji Stefana Komandareva. Nastanak i ovog filma podržao je Filmski centar Srbije (FCS).

Na koprodukcionom marketu „CineLink Drama“ nagradu za najbolji projekat serije osvojio je projekat srpske serije „Sablja“ (Sabre) autora Gorana Stankovića I Vladimira Tagića, autora hvaljene i zapažene serije „Jutro će promenti sve“.

Posebno priznanje na ovom koprodukcionom marketu u kategoriji filmova izborila je crnogorsko-srpska koprodukcija, film „Živi i zdravi“ Ivana Marinovića, reditelja poznatog po filmu „Igla ispod praga“. „Živi i zdravi“ nastaje kao koprodukcija Crne Gore I Srbije i kuća „Adriatic Western“ (Crna Gora) i „SENSE Production“ (Srbija). Producenti filma su Marija Stojanović i sam Ivan Marinović.

Media desk Evropa
  • Save
Previous post Podrška srpskoj kinematografiji na MEDIA potprogramu
Šavovi
  • Save
Next post Ipak šesti srpskih filma u trci za Oskara
Share via
Copy link
Powered by Social Snap