Advertisement Section

Na repertoarima domaćih bioskopa od 5. aprila naći će se ostvarenje „Bikini Mun”, najnoviji film jednog od najboljih reditelja sa ovih prostora Milča Mančevskog.

Mančevski je autor nagrađivanih kultnih ostvarenja „Pre kiše”, „Prašina” i „Majke” koji od 1979. godine živi i stvara u Njujorku kao reditelj, scenarista i fotograf. Njegov najnoviji „lažni dokumentarac“ dobio je odlične kritike i nagrađen je na festivalu u Portugalu, a prati priču o povratnici iz rata u Iraku i njenom novom životu na ulicama Njujorka. Naime, dok pokušava da vrati ćerku iz hraniteljske porodice, prelepu Bikini Mun sreće ekipa koja snima dokumentarne filmove i nastoji da joj pomogne u toj nameri snimajući dokumentarac o njoj, a istovremeno želeći da dođe do slave.

Milčo Mančevski, inače, bio je predsednik žirija na ovogodišnjem FESTU, na kome je Bikini Mun imao premijeru u Beogradu, a na istom festivalu prikazan je i film „Portret umetnika: Milčo Mančevski“ rediteljke Katarine Vražalić, koji govori o njemu kao autohtonom umetniku čiji su svi filmovi hrabar iskorak iz poznatih klišea i koji nas kroz svoje radove, uključujući i Bikini mun, podseća da film može biti originalno umetničko delo.

 

Jutro ce sve promeniti
  • Save
Previous post Počelo snimanje igrane televizijske serije „Jutro će promeniti sve“
Dvostruki ljubavnik
  • Save
Next post Novi film Fransoa Ozona „Dvostruki ljubavnik“ u bioskopima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap