Advertisement Section

Prvog dana osnivačke skupštine izabrani su Upravni i Nadzorni odbor Mreže, koji su održali i svoje prve sednice. Za predsednika Upravnog odbora izabran je Boban Stefanović, urednik filmskog programa Kulturnog centra Gornji Milanovac, koji je i jedan od osnivača Mreže kinoprikazivača Srbije.  Za zamenicu UO izabrana je Nevena Đonlić iz Art Bioskopa Kolarac.

Gordan Matić, direktor Filmskog centra Srbije, prilikom uključenja u osnivačku skupštinu je rekao: „Mreža kinoprikazivača Srbije ima podršku Filmskog centra i jako nam je važna, kao deo infrastrukture domaće kinematografije. Verujem da ćemo ovu saradnju koju počinjemo, nastaviti i narednih godina, uz obostrano zadovoljstvo i u interesu srpske kinematografije“.

Drugog dana osnivačke skupštine usvojena je odluka o ceni članarine za period do kraja decembra za pravna lica, dok pojedinačni članovi (fizička lica) ne plaćaju članarinu. Na sledećem sastanku, koji je planiran za kraj decembra, odlučivaće se o visini godišnje članarine za 2021, planu, programu i aktivnostima Udruženja. Na ovom sastanku će se razmatrati i buduća uređivačka politika sajta Mreže kinoprikazivača Srbije, koji je u izradi. 

Sedište Udruženja je u Kulturnom centru Gornji Milanovac, gde će biti  arhiva i administrativni centar. Dosadašnje aktivnosti su se odvijale kroz organizovanje Konferencije Mreže u Gornjem Milanovcu, a članovi su prethodno imali i nekoliko sastanaka putem zoom platforme, na kojima su se složili da je potrebno da Mreža počne funkcionisanje na formalnim principima, kako bi zajedničkim projektima, programima i aktivnostima doprinela ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

  • Save
Previous post Francusko-srpski filmski susreti na FAF-u
slobodna zona junior 2020
  • Save
Next post Više od 200 đaka iz Srbije deo edukativnog bioskopa Slobodne Zone Junior
Share via
Copy link
Powered by Social Snap