Advertisement Section

Svetska premijera filma „Le Man ’66: Slavna 24 sata“ reditelja Džejmsa Mangolda održana je sinoć, u ponedeljak 9. septembra u Torontu. Glavne zvezde crvenog tepiha bili su holivudski glumci Met Dejmon i Kristijan Bejl ujedno i protagonisti uzbudljive akcije o sukobu čuvenih proizvođača automobila šezdesetig godina prošlog veka.

Dvojica uglednih glumaca ističu da su, nakon ovog filma o zanimljivom pokušaju Forda da izgradi trkački automobil koji bi „izašao na crtu“ dugogodišnjem dominantnom Ferariju, stekli posebnu naklonost i poštovanje prema vozačima trkačkih automobila.

„Kada sam pročitao scenario pomislio sam da je film namenjen većini, da bi publika želela da ga pogleda. Ovo je priča o dva autsajdera“, rekao je glumac Met Dejmon

Film „Le Man ’66: Slavna 24 sata“ beleži vezu između vizionarskog američkog dizajnera automobila Kerola Šelbija (Matt Damon) i britanskog vozača Kena Majlsa (Christian Bale) koji su udruženim snagama uspeli da, sredinom šezdesetih godina, izgrade potpuno novi automobil koji će izazvati dugogodišnjeg pobednika svetskog prvenstava Francuske u Le Manu – Ferarija.

Film Studija „20th Century Fox“, “Le Man ’66: Slavna 24 sata“  domaća publika imaće priliku da vidi 14. novembra, a osim dvojice istaknutih glumaca u ostalim ulogama našli su se i dobitnik nagrade Oskar Rej Mekinon, Džon Berntal, glumica Katrina Balf i drugi. 

Dauntonska-opatija
  • Save
Previous post Film „Dauntonska opatija” stiže u naše bioskope
liffe
  • Save
Next post Regionalni filmovi u programu festivala LIFFE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap