Advertisement Section

Kako su javili sa Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu, projekat novog filma Ognjena Glavonića, naslovljen „U senci rogova“ (In the Shadow of the Horns) izborio je podršku u sklopu prolećnog odabira Fonda Hubert Bals – uvršten je u izbor od deset projekata u kategoriji razvoja scenarija i projekta kojima sleduje po 10 hiljada evra podrške. Ovaj projekat je prošle godine podržan i na konkursu Filmskog centra Srbije za razvoj scenarija.

Film nastaje pod okriljem ovdašnje producentske kuće Non-Aligned Films. Producenti su Dragana Jovović, Stefan Ivančić i Ognjen Glavonić, a i za scenario i za režiju je zadužen Ognjen Glavonić.

Kratak sinopsis otkriva sledeće: Tokom poslednje godine srednje škole, Vuk – metalac iz malog banatskog sela – pokušava da snimi album sa svojim blek metal bendom i održi klimavo prijateljstvo sa najboljim prijateljem Igorom. Zajedno pokušavaju da se izbore sa predrasudama i osudama svog okruženja, zajednice koja skriva duboke tajne iz prošlosti.

Ognjen Glavonić je autor zapaženih dokumentarnih filmova Živan Pujić JimmyŽivan pravi pank festival i Dubina dva, kao i segmenta Od Pepela u omnibusu Oktobar. Njegov dugometražni igrani prvenac, film Teret je, nakon svetske premijere u zvaničnom programu Kanskog filmskog festivala u proleće 2018. godine, prikazan na više od 80 međunarodnih festivala, osvojivši 25 nagrada, među kojima su i one za najbolji film na Festivalu autorskog Filma u Beogradu i Zagreb Film Festivalu, nagrada za najboljeg reditelja na festivalu u Marakešu, kao i Srce Sarajeva za najboljeg glumca koje je dobio Leon Lučev. Osim toga otkupljen je za bioskopsko prikazivanje, kao i ostale vidove distribucije, u mnogim zemljama i regionima širom sveta, ukljujućujući i SAD.

srce sarajeva
  • Save
Previous post Nove nagrade Sarajevo Film Festivala: Srca Sarajeva za TV serije
Dom kulture Studetnski grad
  • Save
Next post Šesti festival muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam
Share via
Copy link
Powered by Social Snap