Advertisement Section

U utorak 11. juna sa početkom u 20 časova u maloj sali Doma Kulture „Studenstki grad“ biće održan omaž multimedijalnom umetniku i kolegi Branku Radakoviću.

Branko Radaković je bio multimedijalni umetnik koji je stvarao u oblasti filma, muzike, likovnih umetnosti i poezije. U čast prerano preminulom stvaraocu prikazujemo njegov poslednji dokumentarni film „Marketing“, sa kojim je osvojio prvu nagradu na festivalu Srpski Holivud 2018. godine.

U pitanju je dugometražni dokumentarni film o prirodi marketinga, manipulacijama i naličju ove delatnosti koja je postala Conditio sine qua non savremenog sveta.

Radaković je rođen 26. januara 1982. u Paraćinu 1982. godine,  gde je završio gimnaziju. Sa jedanaest godina je počeo da se bavi umetnošću, a 1996. godine je osnovao bend Argus u kome je svirao solo i ritam gitaru, pisao tekstove i komponovao. Svirao je i u bendovima Rok Ekspres i Olovni Balon. Diplomirao je 2005. na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu. Iste te godine nastanio se u Baču, gde je živeo i predavao likovnu kulturu u osnovnoj školi. Napisao je i zbirku pesama Trag koji ostaje. Radakovićev prvi i poslednji solo album Pakovanje izašao je za Metropolis Music u junu 2018. godine. Preminuo je iznenada u Beču, 4. novembra 2018. godine.

Filmom je je počeo da se bavi 2006. godine, i autor je niza kratkometražnih filmova, kao što su „Pozdrav video kasetama!“, „Nedostupna sloboda“, „Lice istine“, „Iluzija“, „Bilo jednom u Paraćinu“, „Glas božiji“ u narodu i drugi. Radakovićev dugometražni dokumentarni film „Limunovo drvo“,  o prvom bendu Milana Mladenovića, prvi put je prikazan 2015. godine.

 

Palic 2019
  • Save
Previous post Svetski poznat DJ Džejms Lavel gost Palićkog festivala
Circle 2019
  • Save
Next post Rediteljka Anđelka Vujinović odabrana za „CIRCLE 2019“ program za usavršavanje filmskih autorki
Share via
Copy link
Powered by Social Snap