Advertisement Section

Četvrtu godinu za redom, međunarodni filmski festival u Roterdamu zajedno sa platformom za filmske profesionalce Festival scope, organizuje online projekcije u okviru programa „Svetla budućnost“ (Bright Future).

Ove godine, publika će biti u mogućnosti, zahvaljujući platformi Festival scope, da pogleda u istom trenutku kada je i počeo festival 22 filma, potencijalne festivalske hitovove, koji će upravo na festivalu imati svetske premijere.

Publika će između ostalih biti u mogućnosti da odgleda ostvarenje „Ti imaš noć“ Ivana Salatića. Ovo je film o mladoj ženi na povratku iz inostranstva, koja svojim lutanjem kroz različita mesta i susrete sa bliskim ljudima otkriva mnogo više od ličnog odnosa sa njima.

Pored tog ostvarenja, publika će moći da pogleda i specifičan film „The seven last words“, snimljenog bez dijaloga, čiji režiju potpisuju čak sedam režisera: Kaveh Nabatian, Ariane Lorrain, Sophie Goyette, Juan Andrés Arango, Sophie Deraspe, Karl Lemieux, Caroline Monnet. Ostvarenje je nastalo po delu Franca Jozefa Hajdna „The Seven Last Words of Our Saviour on the Cross“.

Na programu je film „Your bones and your eyes“ Gaetana Gotarda , kao i japansko delo „The garden Apartment“ Ishihara Umia.

Filmovi će biti dostupni do 24 februara, cena karata je 4 evra, ili 2 evra ako kupujete paket od 5 ili više filmova. Postoji ograničenje tako da će za svaki film biti pušteno samo 200 ulaznica, a smao najbrži će biti u prilici da ih kupe.

Ceo program dostupan na stranici Festival scope.

Zlogonje, Sandens
  • Save
Previous post „Zlogonje“ stigle na Sandens
Marko Kostic
  • Save
Next post Intervju sa rediteljem Markom Kostićem
Share via
Copy link
Powered by Social Snap