Advertisement Section

Da su svoju oazu zabave u bioskopu na otvorenom pronašle sve generacije govori šarenilo automobila od četvrtka do nedelje, parkiranih i podešenih radio frekvencijom, kako za starije filmove, tako i za ostvarenja novijeg datuma.

Petak je rezervisan za domaću filmsku produkciju, te će se na repertoaru u petak 07. avgusta u 21 naći čuvena komedija sa elementima drame „Mrtav ladan“ reditelja Milorada Milinkovića iz 2002. godine. Kroz  neobičan scenario na koji su svojim autentičnim ulogama odgovorili Srđan Todorović, Nenad Jezdić, Nikola Đuričko, Sonja Kolačarić, Tara Manić, gledaoci će doživeti uzbudljivu filmsku avanturu.

Publika će imati priliku da kao i u nedeljama pre toga, i ovog četvrtka 06. avgusta uživa u klasiku, ovoga puta u  filmskom hitu italijansko-francuske koprodukcije, jedne od najznačajnihih ličnosti 20. veka-  Fedrika Felinija, koji rediteljski potpisuje film iz 1963. godine –  „Osam i po“. Ova čuvena drama je priča o reditelju Gvidu (Marčelo Mastrojani) koji treba da otpočne snimanje filma, ali ima kreativnu blokadu i počinje da preispituje sebe, svoj život i žene koje voli.

U filmu jednu od vodećih uloga tumači i filmska ikona, polu Italijanka – polu Francuskinja rođena u Tunisu – Klaudija Kardinale koju su nazivali i „italijanska Brižit Bardo“. Ona je takođe važila i za simbol zemlje čiji je jezik jedva znala da govori, a ostala je upamćena kao jedinstvena junakinja  najznačajnijih evropskih filmova iz 60. i 70. godina 20.veka.

Vikend je rezervisan za filmska ostvarenja novije produkcije, te će se u subotu 08. avgusta na repertoaru naći naučno – fantastična avantura „Star wars: Uspon Skajvokrera“ iz 2019. godine,  dok će nedelja 09. avgust biti rezervisana za porodice koje će moći da uživaju u  popularnoj diznijevoj avanturi „Frozen 2“ (Zaleđeno kraljevstvo), koji je obeležio odrastanje mnogih savremenih generacija.

Podsetimo, bioskop na otvorenom je  počeo sa naplatom karata za filmske projekcije, a dani rezervisani za film su četvrtak, petak, subota i nedelja.

Rezervacija karata vrši se preko sajta Kombank Dvorane www.kombankdvorana.rs

oaze
  • Save
Previous post Veliki uspeh srpskog filma – Ikićeva „Oaza“ u Veneciji
Film Kosare. Foto: Balša Đogo
  • Save
Next post U toku snimanje ratnog filma „Košare“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap