Advertisement Section

Srpski filmovi koji su tradicionalno prikazivani u Japanu u okviru JSFF-a (Japansko srpskog festivala filma), takmičarske i revijalne selekcije, imaće ponovo priliku da oduševe japansku publiku u okviru šestog izdanja.

Čovek i mašina, čovek i delo, roditelj i dete, odnosi koji su česta tema diskusija, različitih stavova, preispitivanja, ali koji su neminovan pokazatelj napretka čovečanstva, neki su od fokusa ovogodišnjeg JSFF-a. Kako japanska, a kako srpska kultura tretira ove odnose? Kako oni utiču na duštvo i napredak? Kakav je balans između njih u zemljama sa izraženim kulturnim nasleđem kakve su Japan i Srbija, ekipa JSFF-a želi da međusobno približi publici i autorima ove dve zemlje.

Ovim putem, JSFF poziva sve autore kratkih filmova u trajanju do 30 minuta, da prijave svoj rad na ovogodišnju temu: „Stvaraoci i dela“, u periodu do 31. jula tekuće godine.

Japansko srpski festival filma je jedinstven format multikulturnog sadržaja sa akcentom na film i paralelnim projekcijama (Japan i Srbija), koji kao takav predstavlja poligon razmene i kulturne saradnje između ove dve zemlje. Svake godine stručni žiri renomiranih japanskih i srpskih predstavnika iz filmske industrije daje notu kredibiliteta kako festivalu tako i pobednicima koji su svojim doprinosom obeležili ovaj događaj.

Festival je takođe internacionalnog karaktera. Prikazivani su filmovi španskih, nemačkih, francuskih, engleskih, kanadskih i kineskih autora koji su se bavili tematikom festivala, sa fokusom na lokalne fenomene u jednoj od ove dve zemlje.

Spanski metar
  • Save
Previous post Najbolje filmske priče na španskom jeziku – 12. Španski metar
Goran Devic
  • Save
Next post Retrospektiva Gorana Devića na Beldocsu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap