Advertisement Section

U okviru tekućeg Međunarodnog filmskog festivala u Rimu održan je panel na kome je predstavljen Festival italijansko-srpskog filma i na kome se govorilo o prednostima snimanja u Srbiji, potencijalima srpske kinematografije, modelima podrške naše države filmu i poreskim olakšicama, kao i o podsticajima za snimanje stranih filmova u Srbiji.

Na panelu su govorili: ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić, organizatorka Festivala italijansko-srpskog filma Gabrijela Karluči, direktor Filmskog centra Srbije Gordan Matić, predstavnik sektora za međunarodnu saradnju, plasman i promociju FCS-a Miroljub Vučković, šef marketinga i komunikacija „Iervolino” studija Peter Nali, savetnik u Ministarstvu kulture Republike Srbije Rade Vojnović i predsednik Filmske komisije Rim-Lacio Lučijano Sovena.

Na palenlu je bilo govora o mogućim italijansko-srpskim koprodukcijama, finansiranju, prilikama i mogućnostima.

Panel je bio odlično posećen, a među prisutnima je bilo najviše filmskih profesionalaca – pre svega italijanskih producenata i reditelja.

Panel je zvanično trajao dva sata, nakon čega su razgovori, zbog velikog interesovanja prisutnih, trajali još toliko, uz dogovor da italijanska filmska delegacija u najskorijem roku poseti Beograd i na licu mesta se uveri u predočene potencijale i mogućnosti.

film Crni Adam
  • Save
Previous post CineFan dan uz kreiranje munja Centra zabavne nauke i blokbaster „Crni Adam”
Korset FOTO Felix Vratny
  • Save
Next post Slobodna zona: Žene koje prkose konvencijama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap