Advertisement Section
Header AD Image

Brkovi postoje od 2004. godine, a od tada su izdali 7 studijskih albuma i odsvirali bezbroj koncerata širom Balkana i Evrope. Bend je stvorio sopstveni stil koji su nazvali „PunkFolkWellness“. Vokal benda Shamso69 (Vedran Pehar) je autor većine tekstova i muzike.

Brkovi su do sada objavili albume „PunkFolkWellness“ (2009), „Društvo brkatih mladića“ (2010), „Balkanski Esperanto“ (2012), „Pizda materina“ (2014), „Torzo Dade Topića“ (2016), „Hormon Sreće“ (2018), „Brkovi su da se vole“ (2020). Godine 2013. je objavljen album „Brkati gosti“ na kojem su pesme Brkova izvodili razni izvodjači sa područja Balkana.

Brkovi su u proleće 2022. nastupom u Minhenu započeli turneju „Novo (Ne)normalno“, a poslednji singl i spot „Više ni pankeri ne slušaju punk“ su objavili početkom aprila 2022. Trenutna postavu čine Shamso69, Šarac, Tomac, Vlajko, i Igor Paspalj – Pas.

Pored Brkova, u muzičkom delu festivalskog programa tokom festivala nastupiće novosadski bendovi Gift i Norveška Šuma, zrenjaninski The Quarantinos, kao i subotički bendovi Perpetuum Mobile i Mia. Koncerti počinju svakog festivalskog dana u 22:30 časova i ulaz je besplatan.

Ovogodišnje festivalsko izdanje, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica, održava se na više lokacija, među kojima su jedinstvena Letnja pozornica na Paliću, kao i bioskopi Eurocinema, Abazija i Lifka. Tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina. Većina filmova imaće svoju srpsku i regionalnu premijeru upravo na Paliću. Pored bogatog filmskog programa, publika će moći da uživa u brojnim dinamičnim pratećim sadržajima – koncertima, izložbama, promocijama, radionicama i stručnim predavanjima.

Festival evropskog filma Palić podržali su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Grad Subotica, Evropska unija kroz program Kreativna evropa MEDIA, kao i mnogobrojni partneri i medijski partneri.

Prijatelj Festivala evropskog filma Palić više od 20 godina je Gorki List, kao nezaobilazan deo naše umetničke scenografije, ali i partner koji podstiče angažovanje publike da istražuje doživljaje prezentovanih filmskih ostvarenja kroz Gorki List nagradu publike. Ove godine će tradicionalna saradnja biti proširena i na muzički deo festivalskog programa.

Za dobrim stvarima vredi plakati
  • Save
Previous post „Novi mađarski film” na 29. Festivalu evropskog filma Palić
dan kada su
  • Save
Next post Objavljen takmičarski program novog filmskog festivala „Otvoreni predeli” na Rudniku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap