Advertisement Section

Najavljen kao akciono-avanturistički spektakl, „Pored nas”, koji nastaje uz podršku Filmskog centra Srbije, zaokružuje trilogiju koju čine Filipovićevi filmovi „Pored mene” (2015) i „Pored tebe” koji u bioskope stiže najverovatnije početkom 2023. godine

Posle višestrukog odlaganja zbog pandemije, pre nekoliko dana počelo je snimanje filma „Pored nas”, novog ostvarenja reditelja i scenariste Stevana Filipovića. Projekat za ovaj film je podržan od strane Filmskog centra Srbije na konkursu za sufinansiranje žanrovski određenog celovečernjeg igranog filma sa komercijalnim potencijalom (komercijalni repertoarski film), a film nastaje u produkciji kuće „Hypnopolis”.

„Pored nas” (engleski naslov „Next to Us”) je dugoočekivani nastavak popularnog Filipovićevog filma „Pored mene” koji je 2015. ostvario značajan uspeh u bioskopima i osvojio brojne nagrade u zemlji i regionu („Zlatna arena” u Puli, pobednik Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, Sopotu, nagrada FEDEORA na FEST-u). Snimanje je u toku, a planirano je da poslednja klapa bude krajem septembra.

Film „Pored nas” nastaje po scenariju Milene Bogavac i Stevana Filipovića, direktor fotografije je Matej Milenković. U filmu glavne uloge tumače Slaven Došlo, Nikola Glišić, Darko Ivić, Gorica Regodić, Milica Majkić i Isidora Simijonović. Izvršna producentkinja filma je Isidora Bulatović, a izvršni producent i producent je Branislav Jević.

„Pored nas” je najavljen kao akciono-avanturistički spektakl, a planirano je da u bioskope stigne početkom 2024. godine. Ovaj film zaokružuje trilogiju koju čine Filipovićevi filmovi „Pored mene” (2015) i „Pored tebe” (u bioskopima najverovatnije početkom 2023. godine).

Djordje Kadijevic Foto Stefan Vacic
  • Save
Previous post Završeno snimanje dokumentarnog serijala „Film davne budućnosti” s legendarnim srpskim rediteljima
Sev makedonija
  • Save
Next post Pet srpskih filmova podržano u Severnoj Makedoniji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap