Advertisement Section

Radionica se održava od 1-3. Novembra od 11-14 časova, u Multimedijalnoj sali na 3. spratu Jugoslovenske Kinoteke, koja je povezana liftom sa prizemljem.

Radionica će se ove godine održati na temu ličnih-privatnih video arhiva. Polaznici odabiraju uz pomoć svojih saradnika video materijal koji svedoči o različitim periodima ili događajima iz njihovog života i na kreativan način osmišljavaju scenario za dokumentarni film koji se zasniva na reinterpretaciji odabranog materijala i njegovog rekontekstualizovanja u smeru koji bi se mogao definisati kao poetika sećanja i kreativna upotreba arhivskog materijala.

Uz pomoć asistirajućeg softvera, biće moguće prevazilaženje komunikacijskih barijera i ostvareno transkodovanje pisanog teksta u ljudski glas, što olakšava inkluziju određenih kategorija učesnika.

Sredstva kroz koje se organizuje radionica uključuju i gore pomenuti softver za transkodovanje teksta u ljudski glas, ALFANUM TTS, kao i druga audio vizuelna sredstva.

Važan aspekt radionice je i inkluzivnost učesnika koji kroz kreativni proces rade na koncipiranju teme i ideje, odnosno, scenarija za kratki dokumentarni film.

Učesnici radionice kroz pripremu za konkretan rad na tekstu scenarija gledaju i analiziraju filmske primere, arhivski materijal koji je svako ponaosob pripremio, razgovaraju o likovima, stilu, pristupu i rade na finalnom tekstu scenarija.

Radionica će uključivati od 6-8 polaznika.

Ukoliko ste zainteresovani, prijavite se što pre, zbog ograničenog broja učesnika, a najkasnije u sredu 27.10.2021. Dovoljno je  poslati ime, prezime, kontakt telefon na email: interaktivnifilm1@gmail.com ili popuniti kratak formular.

Osnivač radionice: Igor M. Toholj / Radionicu vodi: Ivan Velisavljević, dramaturg i filmski kritičar. Organizacija i koordinacija radionice: UG Spektar Kanjiža

Realizacija: Zero produkcija, Beograd

Pod pokroviteljstvom Ministarstva Kulture i Informisanja Republike Srbije.

Zombie-Walk_Foto-Daniela-Radojković
  • Save
Previous post Petnaesti Festival srpskog filma fantastike od 29. do 31. oktobra
Slobodna zona
  • Save
Next post Produžen rok za učešće u velikom edukativnom projektu za mlade
Share via
Copy link
Powered by Social Snap