Advertisement Section

Dodela Nagrade Evropske filmske akademije za najbolje filmove u 2019. godini biće održana u subotu 7. decembra u Berlinu. Publika u Srbiji, predstavnici medija i ljubitelji filma moći će da ovu ceremoniju prate uživo preko sajta  freezonebelgrade.org.

Fisllmski festival Slobodna zona jedini je predstavnik u Srbiji koji će uživo preko sajta prenositi dodelu „evropskog Oskara“ i to najpre od 17 časova direktno sa crvenog tepiha gde će se voditi intervjui sa gostima, uvaženim rediteljima, glumcima, producentima, a potom i od 19 časova, kada počinje zvanična dodela nagrada i proglašenje najboljih evropskih filmova za tekuću godinu.

Ovom prilikom Nagrada za evropsko dostignuće u svetskoj kinematografiji biće dodeljena francuskoj glumici Žilijet Binoš, dok će Nagrada za životno delo biti dodeljena slavnom reditelju Verneru Hercogu, a Nagrada EURIMAGES za koprodukciju 2019. biće uručena hrvatskoj producentkinji Ankici Jurić Tilić.

Važnu ulogu na dodeli Nagrada Evropske filmske akademije imaće i naš mladi glumac Milan Marić koji će učestvovati  kao prezenter prilikom najavljivanja i predstavljanja nagrada za kratkometražni film.

 

Ederlezi Rising
  • Save
Previous post „Ederlezi Rising“ od 12. decembra u Kombak dvorani
entoni hikling
  • Save
Next post Entoni Hikling: Moje stvaralaštvo je potreba da dođem do istine o sebi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap