Advertisement Section

Tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina. Izdvajamo 5 naslova iz francuske produkcije, raspoređenih u nekoliko različitih programskih celina.

„Pušenje izaziva kašalj”
Kventin Dupju, Glavni takmičarski program

Grupa osvetnika pod nazivom Snaga duvana se raspada. Kako bi povratili timski duh, vođa grupe predlaže da se na nedelju dana povuku kako bi mogli sveže glave da nastave svoju misiju – spasavanje sveta.

„Rez” (van konkurencije)
Mišel Azanavicijus / Francuska, Velika Britanija, Japan, Glavni takmičarski program

Stvari krenu po zlu kada malu filmsku ekipu koja snima niskobudžetni film o zombijima napadnu pravi zombiji. Film je adaptacija kultne japanske zombi komedije „One Cut of The Dead” Šiničiro Uede.

„Ako si muškarac”
Simon Panaj, Novi evropski dokumentarci

Rudnik zlata Perkoa, Burkina Faso. Trinaestogodišnji Opio zarađuje samo vreću kamenja mesečno. Otac želi da ga školuje, ali ne može da plati školarinu, te Opio mora da se snađe sam.

„Silazak”
Mehdi Fikri, Mladi duh evrope

Francuska, novembar 2015. Nakon terorističkih napada u Parizu, proglašeno je vanredno stanje kako bi se olakšao rad policijskih snaga. 4 je sata ujutro. Policajka pomaže kolegama da izvrše pretres, ali ubrzo otkriva da stvari ne idu onako kako bi trebalo.

„Dastin”
Naïla Guiguet, EFA Shorts

U napuštenom skladištu, gomila „pleše kao jedan uz tehno muziku od 145 BPM-a. Među njima je i Dastin, mlada transrodna osoba i ekipa: Feliks, Raja i Huan. Kako se noć približava, kolektivna histerija se pretvara u slatku melanholiju, a euforija u čežnju za nežnošću.

dan kada su
  • Save
Previous post Objavljen takmičarski program novog filmskog festivala „Otvoreni predeli” na Rudniku
Film Stric
  • Save
Next post Film „Stric” sa Mikijem Manojlovićem na Palićom festivalu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap