Advertisement Section
Header AD Image

Publiku u startu očekuje bogat filmski program, pa će se tokom prve dve nedelje na repertoaru naći filmovi: „Zaposlena“, „Nebeska tema“, „Enderlezi rajzing“, „Šavovi“, „Dovlatov“, kao i „Slučaj Makavejev“. Cena svih ulaznica je simboličnih 300 dinara.

Pokretanjem saradnje između Filmskog centra Srbije i Kombank Dvorane publici se otvara mogućnost da radnim danima, ali i vikendom i praznicima pogleda srpske filmove koji su imali manje zapažen odjek ili uopšte nemaju bioskopsko prikazivanje, kao i filmove koji su u drugim bioskopima završili svoj bioskopski život.

Jelena Trivan, predsednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije je na konferenciji za medije u Kombank Dvorani poručila da je ovaj poduhvat samo deo sprovođenja digitalizacije bioskopa u Srbiji u saradnji sa Ministarstvom kulture.

„Jedna smo od zemalja koja je na vrhu u procentima bioskopa koji su digitalizovani i spremni za prikazivanja novih filmskih formata. Kombank Dvorana će biti samo jedna u mreži sprskih bioskopa koji će prikazivati srpski film“, rekla je Trivan i dodala da će Sala služiti  i u procesu pravljenja filma.

„Važno nam je da producenti  imaju svoje platno da mogu da rade na radnim verzijama filma. Sale će  u potpunosti biti stavljena na raspolaganje za sve potrebe producenata koji žele da imaju svoje testne projekcije“, rekla je Trivan i dodala da je obaveza  filmova da budu titlovani, kako bi svaki turista mogao da pogleda srpski film i  savremenu srpsku produkciju.

Takođe, Sala će biti dostupne i članovima komisija i Upravnog odbora, kako bi bili informisani o samom filmu pre počinjanja bioskopskog života fima ili njegovog učešća na festivalima.

Gordan Matić, direktor Fimskog centra Srbije ponosan je na činjenicu da je ovakva mreža digitalizovanih bioskopa razvijena u 17  gradova u Srbiji, pored Beograda.

„U Sali srpskog filma, posetioci će moći da vide filmove na engleskom, dokumentarce koji veoma retko uđu u distribuciju, kao i filmove iz manjinskih koprodukcija, koji se obično ne prikažu nigde osim u Beogradu“, istakao je Matić.

Direktor Kombank Dvorane Igor Stanković najavio je bogat filmski repertoar, na kome će tokom 52 nedelje, svakoga dana biti prikazana po tri filma u  tri večernja termina.

„U pitanju su filmovi koji su imali bioskopsku distribuciju u poslednjih 12 meseci, ali nisu imali zapažen komercijalni efekat, dokumentarni filmovi,  kao i  eksperminetalni filmovi“, nagalasio je Stanković, koji je istovremeno izrazio zadovoljstvo početkom realizacije ovog značajnog projekta u saradnji sa Filmskim centrom Srbije.

Mlecni zubi
  • Save
Previous post Dvadeset filmova u Glavnom takmičarskom programu FEST-a
Easy Land
  • Save
Next post Filmska tribina „12 gnevnih filmova“ u Domu omladine
Share via
Copy link
Powered by Social Snap