Advertisement Section

Nakon svetske premijere u Veneciji debitantsko ostvarenje Dušana Zorića i Matije Gluščevića „Da li ste videli ovu ženu?“ pred beogradskom publikom biće prikazan u subotu, 26. novembra u 19 časova u mts Dvorani u okviru takmičarskog programa 28. Festivala autorskog filma.

Svetska premijera filma održana je na 79. Filmskom festivalu u Veneciji na kojem je Olga Košarić, montažerka ovog ostvarenja dobila specijalnu priznanje u kategoriji umetnika do 40 godina.
 
Dušan Zorić i Matija Gluščević su povodom srpske premijere svog dugometražnog debija izjavili da s nestrpljenjem očekuju reakciju publike na FAF-u. „Srećni smo što smo deo festivala čija smo verna publika bili i pre studiranja režije. Neke od filmova naših najdražih reditelja smo imali priliku da gledamo upravo na Festivalu autorskog filma, a sada mi imamo tu čast da predstavimo svoj film publici,“ istakao je ovaj rediteljski dvojac.
 
„Da li ste videli ovu ženu?“ je priča o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože. Glavnu ulogu u filmu tumači hrvatska glumica Ksenija Marinković. U pratećim ulogama pojavljuju se Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra i drugi.
 
Dušan Zorić i Matija Gluščević studirali su filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, i do sada su se publici predstavili svojim kratkim filmovima „Strano telo“ (2018) i „Loop“ (2017), koji su imali premijere u Veneciji i Lokarnu.
 
Ulaznice za srpsku premijeru filma „Da li ste videli ovu ženu?“ u prodaji su od utorka, 8. novembra na blagajni mts Dvorane i online putem servisa tickets.rs.
 
Festival autorskog filma (FAF) biće održan od 25. novembra do 2. decembra u nekoliko bioskopskih dvorana u Beogradu: mts Dvorana, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Dom omladine Beograda, Jugoslovenska kinoteka, Dom kulture „Studentski grad“ i bioskop Cine Grand Rakovica.

Vera sanja more - Škumbin Istrefi Istra FOTO Tanja Drobnjak
  • Save
Previous post „Vera sanja more” i „Utama” pobednici 18. Slobodne zone
Film_Vera
  • Save
Next post Film „Vera” od 10. novembra u bioskopima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap