Advertisement Section

Film „Zlogonje”, rediteljski debi mladog Raška Miljkovića, premijerno prikazan je u okviru zvaničnog programa festivala TIFF Kids. U periodu od 9. do 18. marta 2018. u Torontu održava se jubilarno dvadeseto izdanje ovog prestižnog festivala na kom se prikazuju filmovi namenjeni najmlađoj publici.

TIFF Kids je sastavni deo jednog od najznačajnijih filmskih festivala na svetu – Toronto International Film Festivala. „Zlogonje” su na programu festivala 6, 10, 11. i 18. marta.

Glavne uloge tumače mladi debitanti Mihajlo Milavić i Silma Mahmuti, a ostatak ekipe čine Jelena Đokić, Bojan Žirović, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelena Jovanova, Stela Ćetković, Milutin Milošević, Milena Predić i Matija Popović.

Ova topla priča o iskrenom drugarstvu nastala je pod vođstvom producentkinje Jovane Karaulić i producentske kuće „Akcija produkcija“,  a scenario koji je nastao po motivima knjige „O dugmetu i sreći“ autorke Jasminke Petrović, napisali su Marko Manojlović i Miloš Krečković. Koproducent i na ovom filmskom ostvarenju su kuće „This and That“ iz Beograda kao i „Dream Factory“ iz Makedonije​. Direktor fotografije je Mikša Anđelić, kostimografkinja je Milena Milenković, montažer je Đorđe Marković, dok je scenograf iskusni Aljoša Spajić.

Film su institucionalno podržali: Filmski centar Srbije, Media program Kreativna Evropa, Makedonska filmska agencija, Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Grad Beograd i Opština Stari grad.

„Zlogonje“ ​su​, u organizaciji agenta prodaje u svetu, berlinske kuće „Pluto Film“, bi​le​ predstavljene u okviru marketa Berlinskog filmskog festivala.

U distribuciji „Taramount filma“, „Zlogonje“ u bioskope u Srbiji i okruženju stižu 27. septembra ove godine.

Okupirani bioskop
  • Save
Previous post „Okupirani bioskop“ Senke Domanović
Daljine
  • Save
Next post Međunarodna premijera filma „Daljine“ u Italiji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap