Advertisement Section

Ovogodišnje izdanje  filmskog festivala „Vision du Reel“ u Nionu,  biće održano u periodu između 13. i 21. aprila, a jedna od zvaničnih programskim celina, naslovljena „Focus Serbia“,  usredsređena je na Srbiju kao zemlju-gosta.

Tom prilikom biće prikazano osamnaest recentnijih srpskih dokumentarnih filmova, a 17. aprila, u okviru potprograma „Focus Talk“ biće predstavljeno i pet projekata budućih srpskih dokumentarnih ostvarenja. U pitanju  projekti: „Svako traži ono čega nema“ reditelja Stefana Maleševića, „Pejzaži slobode“ rediteljke Marte Popivode, „Srećna nova, Jivu!“ reditelja Mladena Kovačevića, „Crna svadba“ reditelja Dragana Nikolića i „Dosije: Labudović“ Mile Turajlić.

Projekti će biti predstavljeni tokom susreta jedan-na-jedan sa me]unarodnim televizijskim urednicima, producentima, distributerima i fondovima tokom potprograma „Focus Talk“ 17. aprila.

Na kraju ovog posebnog dana koji će pružiti diskusije, obradu konkretnih slučajeva i okupljanja sa gostima iz Srbije – rediteljima, producentima, filmskim institucijama – a sve sa ciljem da se istraži stanje stvari u srpskoj kinematografiji tokom poslednjih deset godina, kao i aktuelna situacija na polju produkcije i finansiranja, projekat koji najviše obećava dobiće nagradu „Prix visions sud est“, uz koju ide novčani iznos od 10 hiljada švajcarskih franaka.

zoo plast
  • Save
Previous post Ovih dana u bioskopima
Deadpool
  • Save
Next post Stigao prvi trejler za „Deadpool 2”
Share via
Copy link
Powered by Social Snap