Advertisement Section

Nakon prošlogodišnje uspešne inicijative „Tri dana u Kanu“, filmski festival u Kanu je odlučio da ponovi akciju i da je ove godine proširi.

U dva termina, od 15. do 17. maja i od 23. do 25. maja, filmski zaljubljenici od 18 do 28 godina iz celog sveta biće pozvani da dođu i istraže festival. Prošle godine je tokom programa „Tri dana u Kanu“ prisustvovalo više od 1 700 mladih osoba, filmski entuzijasta .

Ove godine festival obnavlja i nastavlja razvoj ove inicijative, posvećen svojoj misiji deljenja i prenošenja ljubavi prema bioskopu, a istovremeno imajući u vidu planiranje za budućnost i prikazivanje filmova na velikom platnu.

Kakva je to inicijativa? „Tri dana u Kanu“ ti omogućava, uz pomoć propusnice, da prisustvuješ zvaničnom programu, programu van konkurencije, specijalnim projekcijama, programu „Un Certain Regard“,kanskim klasicima, „Cinéma de la Plage“, prisustvovanju na „Palais des Festivals“, kao i posebnom programu posvećenom „Les Arcades“ tokom poslednja tri dana festivala.

Ko može da prisustvuje? Svi filmski zaljubljenici bez obzira odakle dolazi, koje su nacionalnosti, ali da imaju između 18 i 28 godina.

Kada se održava? Od srede 15 maja do petka 17 maja (akreditacije se mogu preuzeti od utorka 14 maja) kao i od četvrtka 23 maja do subote 25 maja (akreditacije se mogu preuzeti od srede 22 maja).

Napišite svoj esej u kojem ćete opisati vašu ljubavi prema sedmoj umetnosti i osvojite put u Kan!

Cinema du reel
  • Save
Previous post „Cinéma du réel“ na Festival Scope
Sedam velicnastvenih
  • Save
Next post Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma „7 veličanstvenih“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap