Advertisement Section

Nakon četiri godine iscrpnog snimanja na relaciji Srbija Austrija domaći film „Sumrak u bečkom haustoru“ premijerno će biti prikazan na 48. FEST-u, 5. marta u Kombank Dvorani. Film reditelja Mladena Đorđevića našao se u okviru Glavnog takmičarskog programa, a producentske kuće „Corona film“ i „Cinnamon films“ objavile su prvi trejler filma.

 Reditelj Đorđević upoznao se sa svetom dijaspore koja živi i radi u Beču i temom večite razapetosti izmedju tuđine i zavičaja. Sa tim problemom se suočavaju i tri glavna junaka Darko, Milenko i Goran, koji već dvadesetak godina taksiraju po Beču. Njih trojicu povezuje vračara Vladica iz istočne Srbije, kod koje redovno dolaze da im pročita budućnost iz karata ili ih zaštiti od negativnih sila.

„Ono što me je pored te razapetosti privuklo je i njihovo odbijanje da se uklope u sredinu u koju su došli. Oni zavičaj zato nose sa sobom. Mnogi od njih vezu sa zavičajem održavaju tako što posećuju vračare. Fascinantno mi je bilo koliko njima vračare znače i koliko te žene utiču na njihove životne odluke. Značajan deo filma je posvećen tome“.

Hotel Beograd
  • Save
Previous post Predstavljamo vam prvi trejler iz filma „Hotel Beograd”
clermont-ferrand film festival
  • Save
Next post Pogledajte besplatno najbolje kratke filmove sa Clermont-Ferrand festivala
Share via
Copy link
Powered by Social Snap