Advertisement Section

U fazi poodmakle produkcije nalazi se „Piksi“, novi film Miloša Pušića, reditelja igranih filmova „Jesen u mojoj ulici“ i „Odumiranje“. Ovoga puta Pušić se opredelio za dugometražni dokumentarni film, u čijem je središtu Dragan Stojković Piksi, proslavljeni cenjeni srpski fudbaler, a kasnije trener.

Kada je sredinom sedamdesetih Dragan Stojković, dečak iz malog mesta pored Niša, počeo da igra fudbal sa drugovima, talenat je bio jasan. Međutim, niko nije mogao da pretpostavi u kom pravcu će se munjevitom brzinom razvijati njegova karijera. Ovo je biografski dokumentarac o jednom od velikana našeg fudbala. Dečaka koji je do danas ostao zaljubljen u fudbal i uprkos svim poteškoćama i preprekama u karijeri ostao uzor generacijama. Film „Piksi“ je istovremeno i  inspirativna priča o radu, talentu i upornosti da se postigne mnogo i stigne daleko.

Miloš Pušić nam je o Piksiju rekao i otkrio sledeće: „Kako smo više upoznavali Piksija priča je postajala sve zanimljivija a naš glavni lik sve inspirativniji.  I zanimljiviji. Do sada smo istražili veliki deo štampane i TV  arhive. Obavili puno važnih razgovora sa Piksijevim saradnicima tokom čitave karijere. Imamo veliku podršku Piksija i njegove porodice. Piksijeva karijera traje dugo i u Aziji i u Evropi tako da je je obezbeđivanje arhive obiman i ozbiljan posao koji i dalje traje. Sve ukupno film o Piksiju je jedan od najzanimljivijih najozbiljnijih i najsloženijih projekata na kojima sam radio. Kako vreme odmiče sve sam više siguran da možemo napraviti uzbudljiv film koji može da inspiriše gledaoce na nove izazove i nove lične pobede. Nadamo se da bi mogli do kraja godine da privedemo film kraju ali pre svega želimo da budemo sigurni da je film na nivou koji ova tema zaslužuje tako da će to odrediti tačan datum izlaska filma“.

Materijal je sniman i/ili biće sniman u Srbiji, Hrvatskoj, Kini, Japanu, Švajcarskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji. U ovom trenutku predviđeno je da Piksi traje 90 minuta. Nastanak filma je podržao Filmski centar Srbije.

Miloš Pušić je i scenarista i koproducent ovog filma. Producent je Branislav Trifunović, a koproducent Ivan Ergić. Za snimateljski deo su zaduženi Miloš Pušić, Miloš Čubrilo i Bojan Đurišić.

Ederlezi Rising
  • Save
Previous post Međunarodna premijera filma „Ederlezi Rising“ na festivalu u Briselu
Kinoklub
  • Save
Next post „Skupljači katrana i perja – crni talas i zabranjivana ostvarenja jugoslovenskog filma“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap