Advertisement Section

Film „Restart“, autora Dejana Petrovića i tribina „Kome trebaju influenseri sa invaliditetom? – prikaz invalidnosti na društvenim mrežama“, na programu su drugog dana 16. Uhvati film festivala, 25. septembra od 17h u Kulturnom centru Novog Sada.

„Restart“ govori o slikaru Darku Babiću, koji nakon desetogodišnje pasivnosti i samoizolacije, prihvata poziv galerije u svom gradu, da u njoj izlaže. Time započinje desetomesečni proces pripremanja izložbe, ali i neizvesni period borbe sa pasivnošću, navikama i sopstvenim ograničenjima.

Nakon filma, na programu je tribina „Kome trebaju influenseri sa invaliditetom? – prikaz invalidnosti na društvenim mrežama“. Na tribini ćemo diskutovati da li društvene mreže doprinose poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom, kako same osobe sa invaliditetom doživljaju svoje profile na društvenim mrežama, kao i da li je u regionu moguće imati osobu sa invaliditetom kao influensera. Gosti tribine biće: Milica Janković, blogerka, Siniša Tucić, pesnik i Tanja Josić, menadžerka društvenih mreža.

Uhvati film traje od 24. do 30. septembra u Kulturnom centru Novog Sada, u organizaciji „KAO Parnas“. Bogat umetnički program dešava se od 24. do 26. septembra od 17 časova, dok nas filmski takmičarski program očekuje od 27. do 30.septembra takođe od 17 časova. Na rasporedu našle su se i dve radionice: „Fotografija za sve“ i „Film za sve“, koje su na programu 29. odnosno 30. septembra od 10 časova.

Ovogodišnje 16. izdanje Festivala održava se pod motom „Kultura je za sve“, a podržalo ga je Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i ERSTE banka.

Kompletan i detaljan program festivala Uhvati film.

Otac, Fotografija Maja Medic
  • Save
Previous post Pala prva klapa za film „Otac” Srdana Golubovića
BlacKkKlansman
  • Save
Next post Novi film Spajka Lija od 27. septembra u bioskopima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap