Nakon ogromnog uspeha projekcija filma „S ljubavlju, Vinsent: Misterija van Gog“ održanih u Domu omladine Beograd uz razgovore sa autorima, publika od danas ima prilike da pogleda ovo ostvarenje u Dvorani kulturnog centra Beograd do 17. januara od 17 časova.

Od oskarom nagrađenih producentskih kuća „Breakthrough films“ i „Trademark films“ stiže nam jedinstven filmski triler, prvom u potpunosti oslikanom filmu u istoriji kinematografije. Remek delo o jedinstvenom umetniku Vinsentu van Gogu nominovanom za „Zlatni globus“, koji je upravo osvojio nagradu za najbolju animirani film EDA koju mu je dodelio Ženski savez filmskih novinarki.

Film govori o brilijantnom i problematičnom holandskom slikaru iz 19. veka, a kompletan film je u potpunosti oslikan u skladu sa slikama i stilom van goga. Ovaj revolucionarni tehnički i umetnički posao je trajao šest godina. Svaki od 65.000 frejmova filma su zapravo ulja na platnu, koja su oslikana od strane tima od čak 125 slikara iz celog sveta, koristeći istu tehniku koju je koristio i sam Van Gog.

Film je imao svetsku premijeru na francuskom festivalu nezavisnih dugometražnih animiranih filmova u Anesiju uz desetominutne ovacije publike, na kome je i osvojio nagradu publike. Film je do sada osvojio 13 nagrada publike uključujući Anesi, Filmski festival u Šangaju, Sao Paolu, Vankuveru itd. U Berlinu je osvojio nagradu za najbolji evropski animirani dugometražni film na 30. Evropskim filmskim nagradama, a zatim je nominovan za „Zlatni globus“ za najbolji dugometražni animirani film od strane „Hollywood Foreign Press“. Pored toga među nagradama su i nagrada za najbolji animirani dugometražni film na festival u Šangaju i Palm Springsu,gde je nominovan za izvanredno dostignuće za scenario u animiranim dugometražnim produkcijama.

Vinsent
  • Save
Previous post DKSG vikend bioskop
Nemanjići - rađanje kraljevine
  • Save
Next post Programski savet RTS traži prekid emitovanja „Nemanjića“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap