Advertisement Section

Sandra Perović, urednica i filmska kritičarka Radio-televizije Srbije, izabrana je za člana Međunarodnog žirija kritike FIPRESCI koji će ocenjivati filmove na predstojećem 68. Filmskom festivalu u Berlinu. Sandra Perović učestvovala je do sada u radu žirija tog prestižnog udruženja i na Kanskom festivalu (2005) i Venecijanskom festivalu (2006).

Međunarodna federacija filmskih kritičara FIPRESCI osnovana je 1930. godine u Parizu i najveće je i najznačajnije udruženje filmskih kritičara i novinara u svetu sa ciljem da unapređuje filmsku kulturu i kritiku. Sandra Perović je član sekcije FIPRESCI Srbija koja je jedna od 47 nacionalnih sekcija u svetu.

Sandra Perović je urednik u Redakciji filmskog i serijskog programa RTS-a, novinar, filmski kritičar, televizijski autor specijalizovane emisije o filmu Velika iluzija. Izveštač je i autor filmskih sadržaja u udarnoj informativnoj emisiji RTS-a Dnevnik i u Kulturnom dnevniku. Uređuje i vodi Hronike Festa. Uradila je više od 200 ekskluzivnih intervjua sa najznačajnijim svetskim imenima u oblasti filmske umetnosti – oskarovcima, glumačkim zvezdama i eminentnim rediteljima. Promoviše domaće filmove i autore koji su najbolji reprezenti srpske kulture u svetu.

Trieste
  • Save
Previous post Nagrade za srpske producente u Trstu
Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju
  • Save
Next post „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju” otvara 46. Fest
Share via
Copy link
Powered by Social Snap