Advertisement Section

Filmski hitovi koji su na 14. Slobodnoj Zoni izazvali najveću pažnju publike biće prikazani „na bis“ u utorak 13. novembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Film „Putinovi svedoci” koji je na repertoaru u utorak od 15č bavi se hronologijom Putinovog dolaska na vlast i njegovim vrtoglavim uspehom. Reditelj filma Vitalij Manski nekadašnji glavni i odgovorni urednik na nacionalnoj televiziji tokom godina snima sate i sate arhivskog materijala i vodi nas iza kulisa nekih od najvažnijih događaja u novijoj istoriji Rusije.

Od 17 časova biće prikazan film „Krivica” za koji je tokom festivala vladalo veliko interesovanje posetilaca. Ovaj napeti skandinavski triler snimljen kao one-man-show prati suspendovanog policajca koji putem telefonske veze pokušava da spasi  otetu ženu. Krivica je osvojia brojne nagrade na festivalima širom sveta, među kojima je i nagrade publike na festivalima Sandens i Roterdam.

Najnoviji film Džafara Panahija „Tri lica”, koji je tokom Slobodne Zone dva puta rasprodat biće prikazan od 19 časova. Ovo fenomenalno ostvarenje koje je premijerno prikazano u Kanu je road movie protiv patrijarhata i filmska oda glumicama i svima koji to žele da budu. Zbog kritičnog odnosa prema režimu reditelju Džafaru Panahiju zabranjenje izlazak iz Irana i snimanje filmova.

Dokumentarac „Bergman: godina života” izazvao je veliko oduševljenje publike tokom Slobodne Zone ispunivši bioskopske dvorane u kojima se prikazivao do poslednjeg mesta. Film prati 1957. godinu u kojoj je reditelj postao „veliki Ingmar Bergman“ i snimio svoja remek dela Sedmi pečat i Divlje jagode i režirao čak četiri velika pozorišna komada. Obuzet stvaralaštvom i žudnjom za životom on jedva da ima vremena za svoju decu, tri žene i nekoliko ljubavnica. Publika Slobodne Zone tokom festival imala je priliku da nakon filma razgovara sa producentkinjom Sesilijom Nensen. Bergman će “na bis” biti prikazan sutra od 21 sat.

Karte za projekcije na bis u prodaji su na blagajni Dvorani Kulturnog centra Beograda po ceni od 300 dinara.

Slobodna zona
  • Save
Previous post Rodoljub Šabić: Borba za ljudska prava je obaveza svih nas
Teret
  • Save
Next post Dve nagrade za „Teret“ na festivalu u Kotbusu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap