Advertisement Section
Crnogorski kandidat za nagradu Američke akademije filmske umetnosti biće prikazan u glavnom takmičarskom programu 3. marta u 17h u Kombank dvorani.

Ivan Barkač, reditelj i scenarista filma je ovim povodom izjavio: „Još kao srednjoškolac sam iz Crne Gore dolazio u Beograd samo zbog FEST-a, i od tada nisam propustio baš nijedno izdanje. Kao i većina kolega, uz FEST sam gajio ljubav prema filmu i razvijao svoj ukus. Mnogo mi znači da konačno budem i deo njega, kao stvaralac. Scenario za ovaj film je nastao u Beogradu, veliki deo ekipe je odatle, tu smo snimali… tako da sam siguran da u ime mnogih mogu da kažem da jedva čekamo 3. mart, da konačno čujemo utiske prijatelja i domaće publike.”

Film prati pet prijatelja iz Nikšića, u svojim kasnim dvadesetim, koji se trude da sačuvaju prijateljstvo, iako ih razdvajaju kilometri, od Kotora, Beograda do Novog Sada. Tokom jedne godine, dok ih niz događaja dovodi do životnih prekretnica, uviđaju da im se mladost naglo završava. Posle zime, svako od njih mora izgraditi novi svet za sebe.

U glavnim ulogama su Momčilo Otašević, Petar Burić, Maja Šuša, Ana Vučković i Ivona Kustudić, dok ćemo u ostalim ulogama gledati i Predraga Bjelca, Bojana Žirovića, Dubravku Kovjanić, Milicu Gojković, Branislava Jevtića, Vladimira Gvojića, Teodoru Janković, Stelu Ćetković, Miloša Pejovića  i druge.

Film je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Hrvatskog audiovizuelnog centra, MEDIA Creative Europe, a koprodukcija je Crne Gore (ABHO, producent Snežana Nikčević / „Artikulacija film”, producent Ivan Đurović), Srbije („Biberche productions”, producent Nikolina Vučetić Zečević / „Akcija film” producent Maja Ilić),  Hrvatske („Maxima film”, producent Damir Terešak) i Francuske („Arizona film”, Guillaume de Seille).

mirsad purivatra
  • Save
Previous post Mirsad Purivatra odlazi s pozicije direktora Sarajevo Film Festivala
strahinja banovic
  • Save
Next post Ekipa filma „Strahinja Banović” na srpskoj premijeri filma na FEST-u
Share via
Copy link
Powered by Social Snap