Advertisement Section

U periodu od 1. do 31. decembra, biće održan treći Artekino online filmski festival, na kojem će biti prikazano 10 evropski filmova, sa prevodom na 10-15 jezika.

Selektor, Olivie Pere (Olivier Père), je odabrao filmove koji prikazuju bogatstvo i raznovrsnost savremenog evropskog bioskopa.

Za svako ostvarenje je rezervisano 5 000 karata, one su besplatne i dobijaju ih samo najbrži. Filmovi će biti dostupni u 45 evropskih zemalja.

Gledaoci će imati takođe priliku da glasaju za najbolje ostvarenje, a najsrećniji posetilac festivala će osvojiti put na filmski festival u Lokarnu, gde će smeštaj, akreditaciju i put biti obezbeđeni. Nagrada publike se dodeljuje pobedniku u iznosu od 30,000 evra.

Ove godine publika će imati priliku da pogledaju engleski film „Pin cushion“ Debore Hejvud, nemački „24 nedelj“ (24 Wochen) Ane Zohre Berahed, belgijski „Flemish heaven“ Pitera Monserta, francuski „Flemish memory“ Džeki Goldbreg, poljsko „Lice“ Malgoćate Šumovske, mađarski „For some inexplicable reason“ Gabora Reisa, italijski „Il cratere“ Silvije Luci i Luke Belina, grčki „Pity“ Babisa Maritisa, austrijski „L’animale“ Katrine Mukštajn i švajcarski „Those who are fine“ Sirila Šaublina.

https://www.facebook.com/artekino/videos/363663947778012/

Slatko od nista, Boris Mitic
  • Save
Previous post Bioskopska premijera filma „Slatko od Ništa”
Alternative film video
  • Save
Next post Alternativni film/video festival od 12. do 16. decembra u DKSG
Share via
Copy link
Powered by Social Snap