Advertisement Section

U petak, osmog marta, počelo je snimanje filma „Kelti“, prvog dugometražnog igranog filma u režiji višestruko nagrađivane rediteljke Milice Tomović. „Kelti“ predstavljaju još jedan od filmskih projekata podržanih na konkursima Filmskog centra Srbije za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova.

Uloge u filmu tumače Dubravka Kovjanić, Stefan Trifunović, Nikola Rakočević, Milica Grujičić, Jelena Đokić, Slaven Došlo, Nada Šargin, Jovana Gavrilović, Olga Odanović, Jovan Belobrković.

Beograd, 1993 godina. Mama i Tata pripremaju osmi rođendan svoje ćerke. Njeni drugari, njihovi prijatelji i rodbina u jednoj večeri, u dve prostorije, opisuju svet dece i odraslih koji neobično nalikuju jedan na drugi.

Film režira Milica Tomović, koja je sa Tanjom Šljivar i autorka scenarija. Producent filma je Vladimir Vasiljević, a izvršna producentkinja Jelena Radenković. Pomoćnica režije je Maša Nešković, direktor fotografije Dalibor Tonković.

Film montira Jelena Maksimović, a dizajn zvuka radi Jakov Munižaba. Scenografkinja je Marija Mitrić, kostimografkinja Maja Mirković dok je za šminku / masku zadužena Marija Kovačević Jovanović.

Milica Tomović je režirala segment „Diplomiranje“ u sklopu omnibusa „Oktobar“ (2011), kao i neke od epizoda hvaljene i popularne televizijske serije „Jutro će promeniti sv“e. Međutim, najprepoznatljivija je kao rediteljka i na međunarodnom planu zapaženog igranog filma „Tranzicij“a (2016), koji je prikazan na festivalima u Torontu, Lokarnu, Kotbusu i na Kipru, a koji je ovenčan glavnim nagradama u svojoj kategoriji na Martovskom festivalu i na Sarajevskom filmskom festivalu, gde je narađenem Srcem Sarajeva, te na festivalu NDU u Libanu.

Snimanje je počelo 8. marta i trajaće četiri sedmice, na teritoriji Beograda.

Previous post People are portesting against government
Los Bando
  • Save
Next post Specijalna projekcija filma „Los Bando“ uz nastup prvog dečjeg rokenrol hora
Share via
Copy link
Powered by Social Snap