Advertisement Section

Posle velikog uspeha i brojnih nagrada na međunarodnim i domaćim festivalima, premijera filma „Zlogonje“, Raška Miljkovića biće održana u velikoj sali bioskopa „Kombank dvorana“, u subotu 22. septembra u 19 časova.

Projekciji će prisustvovati autorska i glumačka ekipa filma, kao i brojne javne ličnosti i ličnosti iz sveta filma.

Dugo nismo imali priliku da u bioskopima gledamo domaći film prvenstveno namenjen najmlađoj publici, ali od ovog meseca očekuju nas nove avanture i novi heroji. Od četvrtka, 27. septembra film će biti na redovnom repertoaru svih bioksopa u zemlji i regionu, u distribuciji Taramount filma.

Ova priča nastala je pod vođstvom producentkinje Jovane Karaulić i producentske kuće „Akcija produkcija“. Scenario koji je nastao po motivima knjige „O dugmetu i sreći“ autorke Jasminke Petrović, napisali su Marko Manojlović i Miloš Krečković. Koproducent ​i na ovom filmskom ostvarenju su kuće „This and That“ iz Beograda kao i „Dream Factory“ iz Makedonije​. Direktor fotografije je Mikša Anđelić, kostimografkinja je Milena Milenković, montažer filma  je Đorđe Marković, dok je scenograf iskusni Aljoša Spajić.

Uloge tumače: Mihajlo Milavić, Silma Mahmuti, Jelena Đokić, Bojan Žirović, Milutin Milošević, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelena Jovanova Perić, Stela Ćetković, Milena Predić, Matija Popović i drugi.

„Zlogonje“ je priča o Jovanu i Milici, desetogodišnjacima koji se upoznaju kada Milica nenadano stigne u Jovanov razred. Da ga druga deca ne bi emotivno povređivala, usamljeni Jovan je izgradio svoj svet iz mašte u koji Milica malo po malo uspeva da se probije. Ona ga poziva u avanturu oslobađanja njenog oca od nove žene, Miličine maćehe, za koju veruje da je veštica koja je začarala tatu. Jovan, zbog novootkrivenog uzbuđenja i radosti koje oseća zbog saznanja šta to znači imati pravog druga, prihvata ali ubrzo saznaje da prepreke koje se javljaju u realnim avanturama nije tako lako preskočiti kao u onima u njegovoj mašti. Najveća prepreka od svih za Jovana je upravo on sam. Jovan će morati da prihvati sebe takvog kakav jeste i zdušno se baci u najveću avanturu od svih – život. Kada to učini pred njim se otvara ceo jedan novi svet, u kome će zajedno sa Milicom otkriti istinsku prirodu veštice i na potpuno neočekivan ali i zreo način savladati njenu pretnju i postati pravi heroj.

Film su podržali: Filmski centar Srbije, Media program, Kreativna Evropa, Makedonska filmska agencija, Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Grad Beograd, Opština Stari Grad.

Maksim Aleksandar
  • Save
Previous post Nagrada „Bela Lugoši” uručena Maksimu Aleksandru na Paliću
6. Animator fest
  • Save
Next post 6. Animator fest od 12. do 16. septembra
Share via
Copy link
Powered by Social Snap