Advertisement Section

Nedavno je na lokacijama u Beogradu počelo snimanje dugometražnog igranog filma „Ključ“ u režiji Marka Sopića, koji je ovaj svoj budući film opisuje kratko kao „mistični triler“.

„Kada sam pozvan od strane produkcije 2017. godine na ovaj projekat, odmah sam pronašao radost u filmu koji ima naraciju i atraktivnu dramaturšku građu poput filmova koje sam voleo od detinjstva, a kakvi nisu česti u našoj kinematografiji, ali istovremeno sam osetio da je ispred mene veliko iskušenje. Rad na izboru lokacija, izboru glumaca, planiranju akcionih scena, formiranju ekipe saradnika za što uspešniju realizaciju jednog ovakvog filma nam je sve ovo vreme donosilo radost i uzbuđenje i nadam se da će nas ta energija voditi i do kraja snimanja. Ušli smo u jednu maratonsku trku za koju će nam trebati dosta snage, strasti i znanja kako bismo stigli do cilja“, izjavio je reditalje Marko Sopić za Filmksi centar Srbije

Najvažnije uloge u ovom ostvarenju igraju: Sonja Kolačarić, Radivoje Bukvić, Aleksandar Berček, Bane Popović, Jack Dimch, Rastko Janković, Lazar Đukić, Isidora Građanin, Jelica Kovačević i drugi.

Direktor fotografije je Aleksandar Jakonić, scenograf je Goran Delić, kostimografkinja je Kristina Savić. Producentkinje su Milenija Perišić i Mira Tomić. Pomoćnica režije je Jelena Tvrdišić, a asistent reditelja je Nikola Zdravković. Na filmu radi i majstor maske Miroslav Lakobrija.

Snimanje bi trebalo da bude okončano do kraja jeseni.

Konor Mekgregor
  • Save
Previous post Film o proslavljenom Konoru Mekgregoru premijerno na Beldocsu
Martovski festival
  • Save
Next post Dodelom nagrade Bojani Andrić otvoren Martovski festival
Share via
Copy link
Powered by Social Snap