Advertisement Section

Uhvati film
  • Save
Najbolji filmovi sa Uhvati film Festivala biće prikazani besplatno u Kulturnom centru Kisač, u četvrtak 11. oktobra od 18 časova. Projekciju organizuje „KAO Parnas“ u okviru projekta Novosadski filmski karavan „Uhvati film“, koji je podržala Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Stanovnici Kisača imaće priliku da pogledaju ukupno pet kratkometražnih filmova sa poslednjih izdanja Uhvati film festivala u trajanju od sat vremena, nakon čega sledi razgovor sa publikom. Biće prikazani filmovi: „Idiot“ iz Holandije, „Cezarov glas“, „Uže“, „Lovac na talente“ iz Španije i „Sveto srce“, Francuska. Svi filmovi obrađuju temu invalidnosti, ali i priče o ljubavi, porodici, umetnosti, prijateljstvu, ostvarenju snova i prevazilaženju prepreka.

Novosadski filmski karavan „Uhvati film“ sastoji se od jednosatnih projekcija izabranih filmova sa Uhvati film festivala, u novosadskim udaljenijim mesnim zajednicama/ustanovama kulture, nakon čega sledi diskusija sa publikom. Projekat se realizuje u cilju decentralizacije kulturne ponude u Novom Sadu, povećanje participacije građana/ki u kulturnim sadržajima, uspostavljanje odnosa umetničko delo-publika i senzibilizacija građana, ka boljem razumevanju i prihvatanju različitosti.

Uhvati film festival održava se svake godine krajem septembra u Kulturnom centru Novog Sada, nakon čega svoje izdanje ima i u Rijeci, Banjaluci i Kotoru. Od nastanka, održava se sa istim ciljem: informisanje javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Leto, Kiril Serebrenik
  • Save
Previous post U Slobodnoj zoni „Leto“ počinje 7. novembra
Kralj Petar Prvi
  • Save
Next post Završeno snimanje filma i serije „Kralj Petar Prvi”
Share via
Copy link
Powered by Social Snap