Advertisement Section

Prodaja ulaznica za 24. Festival autorskog filma koji se održava od 23. do 30. novembra, počinje u subotu, 17. novembra na svim navedenim lokacijama održavanja festivala, dok će Dom Omladine Beograda karte pustiti u prodaju u ponedeljak, 19. novembra.

Projekcijom filma japanskog reditelja Hirokazu Korede, „Kradljivci“ u Kombank dvorani 23. novembra u 20 časova, svečano će biti otvoren ovogodišnji Festival autorskog filma.

U Glavnom programu biće prikazano dvadeset šest ostvarenja, od kojih će se deset takmičiti za Grand Prix nagradu „Aleksandar Saša Petrović“. Filmovi domaćih reditelja koji će biti u takmičarskom programu su „Teret“ Ognjena Glavonića, „Ti imaš noć“ Ivana Salatića i „Granice, kiše“ Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića. „Suton“ Lasla Nemeša, „Zaposlena“ Nikosa Labota, „Srećan kao Lazaro“ Alis Ročvočer, „Ne zanima me da li ćemo se upisati u istoriju kao varvari“ Radu Žudea i još mnogo filmova koji su nagrađivani na najvećim svetskim festivalima, a biće premijerno prikazani kod nas upravo na 24. FAF-u.

Svečano zatvaranje Festivala biće održano u Kombank Dvorani 30. novembra, projekcijom filma „Svi znaju“ Ašgara Farhadija.

Pored Glavnog programa, tu su i „Hrabri Balkan“, „Bande à part“  i „ACID“ u okviru Pratećeg programa.

Ono što odlikuje Posebni program ove godine jesu Cinéfondation, Žilnikova internacionala – retrospektiva filmova Želimira Žilnika ovogodišnjeg laureata Nagrade za životno delo, Omaž Živojinu Pavloviću, Retrospektiva Žak Rivet, IN FOCUS – Filip Grandrije i Priča i autorski film.

I ove godine, Festival autorskog filma domaćin je trećeg modula profesionalnog trening programa Goethe Instituta, First Films First. Jedan od tutora na beogradskom modulu biće i poznati rumunski reditelj Kristi Puju, koji će održati masterklas otvoren za javnost.

Na inicijativu Francuskog instituta, Filmski centar Srbije i Festival autorskog filma organizuju treće izdanje Srpsko-francuskih filmskih susreta Rande vu od 28. do 30. novembra u Kombank dvorani. Cilj susreta je jačanje veza između srpskih i francuskih filmskih profesionalaca i uspostavljanje poslovne saradnje koja vodi većem broju koprodukcija.

Pored Kombank dvorane koja je glavna lokacija ovogodišnjeg izdanja Festivala, Festival se održava i u Domu omladine Beograda, Dvorani kulturnog centra Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, bioskopu Fontana, Centru za kulturu „Vlada Divljan“, Domu kulture „Studentski grad“ i „Art“ bioskopu u Kolarčevoj zadužbini.

Dambo
  • Save
Previous post Posle 80 godina vraća se najdraže slonče
Juzni vetar
  • Save
Next post Film „Južni vetar“ videlo više od pola miliona gledalaca.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap