Advertisement Section
Header AD Image

Uz podršku Filmskog centra Srbije, svi prikazivači i distributeri filmova u zemlji su se ujedinili i zajedničkom akcijom, pod snažnim sloganom „Povratak u bioskope“, započeli rad, uz poštovanje svih mera bezbednosti koje su propisane od strane nadležnih organa. 

„Više od 4,000 posetilaca juče je uživalo u gledanju filmova na velikom platnu„ Cineplexx“ bioskopa. Među naslovima za kojim je vladalo najveće interesovanje našli su se deveti film proslavljenog reditelja Kventina Tarantina „Bilo jednom…u Holivudu“, akcija „Paklene ulice: Hobs i Šo“, favorit mlađe publike „Džumandži: Sledeći nivo“, ali i domaće ostvarenje „Ajvar“, rediteljke Ane Marije Rosi, koji je imao sjajnu reakciju publike i pre zatvaranja bioskopa“ rekao je Ivan Hinić, predsednik Sekcije prikazivača u Privrednoj komori Srbije.

Da podsetimo, Filmski centar Srbije je još na samom početku pandemije prepoznao da su distributeri i prikazivači prvi osetili prekid u radu, i da se poslednjii vraćaju normalizaciji u poslovanju, gotovo šest meseci nakon što su bioskopi u Srbiji zatvoreni. Zbog svega ovoga, FCS je podržao ovu akciju, koja je imala za cilj ponovno uspostavljanje bioskopskog života u zemlji, na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana i publike, a u skladu sa propisanim merama prevencije širenja epidemije. Filmski centar Srbije je uložio značajna sredstva i energiju u razvoj i osavremenjivanje bioskopske infrastrukture širom Srbije, i jedan je od prioriteta da se ova grana filmske industrije što brže oporavi, ali i poboljša nakon perioda u kome nije imala mogućnost da ostvari prihode.

Sakavem
  • Save
Previous post Júlio Alves: Nemoguće je ostati ravnodušan gledajući filmove Pedra Koste
Mara Prohaska Marković
  • Save
Next post Otvoren 13. Beldocs festival
Share via
Copy link
Powered by Social Snap