Advertisement Section

Ambasador festivala, poznati glumac Ivan Jevtović proglasio je festival otvorenim rekavši da je uvek voleo da provodi vreme u bioskopu i da mu je velika čast što je predstavnik ovakvog lepog filmskog događaja: „Oduševljen sam što sam dobio svoju poziciju da budem ambasador 15. Kids Festa u čast dramske umetnosti, pozorišta i filma koji definitivno mogu i treba da menjaju našu stvarnost. Ne zaboravite mogućnost da svakog dana, ukoliko možete dođete u bioskopsku salu“.

Ivanu se na sceni pridružila i Mina, devojčica koja je svoj prvi rođendan proslavila na prvom festivalu, a danas puni petnaest godina kada i Kids Fest  započinje svoje 15. izdanje. Prisutna deca otpevala su rođendansku pesmu i nakon zajedničkog duvanja svećice Mina im se obratila rečima:

„Kids Fest je meni i mojim prijateljima učinio odrastanje mnogo lepšim. Ne sećam se svog prvog Kids Festa pošto sam bila jako mala, ali slike koje imam govore da sam se divno provela. Sećam se ostalih festivala kada sam išla sa svojim roditeljim, školom i drugarima kao i vi sada i bilo je divnih filmova i još boljeg druženja“.

Punih sedam dana, od 14. do 20. oktobra publika će moći da uživa u brojnim evropskim i američkim naslovima, kako animiranim tako i igranim filmovima, sinhronizovanim i prevedenim na srski jezik. Osim filmskog programa ovogodišnji festival prate i kreativne radionice i aktivnosti poput Mobilnog Planetarijuma, Crvenog krsta, Francuskog Instituta, Kamičak igraonice i Mayflower škole stranih jezika.

U narednom periodu u Kombank Dvorani svi zaintereovani mogu da pogledaju izložbu radova osnovaca koji su na temu „Mali korak za tebe, veliki za detinjstvo“ kreirali Mesec i zvezde od recikliranog materijala.

Film Asimetrija
  • Save
Previous post Film „Asimetrija“ Maše Nešković premijerno u Brazilu
Muzej revolucije, Srđan Keča
  • Save
Next post Podrška Češkog filmskog fonda za „Muzej revolucije“ Srđana Keče
Share via
Copy link
Powered by Social Snap