Advertisement Section

Kineski akcioni film „Vazdušni udar” počeće da se prikazuje od četvrtka, 15. novembra 2018. godine u bioskopima širom Srbije. Glavne uloge ove akcione ratne drame tumače Brus Vilis, Ye Liu, Seung-heon Song, Edrijen Brodi i drugi.

Radnja ovog filma, čiji je budžet $65 miliona, je bazirana na do sada neispričanoj bitci Drugog svetskog rata, dok je kreativni producent Mel Gibson.

Poznat na kineskom tržištu kao „Nesalomljivi duh”, ovaj film prikazuje tragičnu istoriju kineskog grada Čončinga, koji je nakon japanske okupacije Pekinga postao ratna prestonica. Tokom Drugog svetkog rata, Kina je bila bombardovana 6 godina i 10 meseci, dok je grad Čončing pretrpeo vazdušne udare  čak 268 puta od strane japanske avijacije od 1938. do 1943. godine. Ova ratna drama je snimljena u znak sećanja na 70 godina koje su prošle od savezničke pobede nad fašizmom  u Drugom svetskom ratu.

„Vazdušni udar”, koji je drugi najskuplji kineski film u poslednjih 10 godina, otkriva široj javnosti priču o desetinama hiljada poginulih civila grada Čončinga i hrabroj borbi kineskih pilota protiv japanskih ratnih okupatora. Uprkos katastrofe koja je zadesila ovaj grad, njegov narod nastavlja da se bori protiv fašizma sa neočekivanim optimizmom.  Brus Vilis tumači ulogu Džeka Džonsona, američkog pukovnika koji je dobio zadatak da obuči kineske pilote za ratište.

Glumci ovog filma dolaze iz različitih država i delova sveta, pored američkih glumaca Brusa Vilisa i Edrijena Brodija, mnogi glumci su kineskog, japanskog, pa čak i južnokorejskog porekla. Scenario je pisan 4 godine od 2011, da bi snimanje počelo 2015. godine. Posle ukupno 8 godina produkcije i postprodukcije, „Vazdušni udar” napokon dolazi i u naše bioskope.

Ederlezi Rising
  • Save
Previous post Nagrada za „Ederlezi Rising“ u Brazilu
Kralj Petar Prvi
  • Save
Next post Holivudski trejler filma „Kralj Petar Prvi“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap