Advertisement Section

Dokumentarni film „Zarobljeno vreme”, koji kroz priču o uticajnom novinaru Petru Peci Popoviću govori o nastanku i razvoj rokenrol scene u Jugoslaviji, vraća se 9. i 10. januara u 18 časova na repertoar Dvorane kulturnog centra (DKC) Beograda.

Film reditelja i scenariste Milana Nikodijevića, u kome se pojavljuju, između ostalih, Kornelije Kovač, Goran Bregović, Žika Jelić, Momčilo Bajagić-Bajaga, Saša Lošić, Josipa Lisac i Vlatko Stefanovski, uvršten je u program „Najgledaniji filmovi u DKC-u” u protekloj godini. Karta za projekciju košta 250 dinara.

„Jedinstvenost ove liste jeste u tome što ju je sačinila naša verna i posebna publika, publika koja zna da proceni šta je dobar film, pa tako možemo reći da je ovo sigurno lista najboljih filmova koji su prikazani u našem i vašem bioskopu”, saopštavaju iz DKC-a.

„Zarobljeno vreme” donosi vrlo emotivna, ali na momente duhovita i iskrena svedočanstva o jednom vremenu, kroz razvoj karijera nesumnjivo najznačajnijih autora od Ljubljane do Skopja. Osim muzičara sagovornici su i bili i najuticajniji rok kritičari i producenti.

„Dobro je što smo nešto od tog mog odrastanja, od ljubavi i dobrote iz te zemlje u kojoj smo živeli, uspeli da prikažemo na filmu. Ja prosto pripadam budućnosti koja je bila negde bolja od ove sada, što je, nadam se, predstavljeno u filmu”, kaže Popović.

Nikodijević ističe da je „Zarobljeno vreme” snimano skoro tri godine, kao i da mu je velika čast što je Popović baš njemu dozvolio da „zaviri u njegov život i rad”. Film je inače samo jedan deo dokumentarnog materijala, na osnovu koje je napravljena i dokumentarna televizijska serija u pet nastavaka, koja bi trebalo da bude prikazana ove godine na nekoj od televizija.

Dokumentarac „Zarobljeno vreme“ je beogradsku premijeru imao jesenas upravo u DKC-u, a potom je prikazan i u Zagrebu, Novom Sadu i Kragujevcu, odredištima „emotivnog zavičaja” Pece Popovića.

Igra prestola
  • Save
Previous post Britanska pošta izdaje marke u čast serije Igra prestola
Nemanjići - Rađanje kraljevine
  • Save
Next post Nemanjići, loš početak ili potpuni promašaj?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap