Advertisement Section

Dodela „Koskara” za najbolji film iz zemalja bivše Jugoslavije bez Srbije izostala je ovog puta, budući da nije bilo prijavljenih filmova iz regiona.

„Koskara” za najbolji strani kratkometražni film dobilo je ostvarenje „Spontaneous Combustion” francuskog reditelja Pjera-Žana Delvolvea.

„Koskar” za najbolju režiju domaćeg filma dodeljen je rediteljki Jovani Dimitrijević za “Lodger”, a za scenario je nagradjen kratkometražni film „Snimatelj” Lazara i Petra Bačkonje.

Domaći kratkometražni film „Breaking Point: A Star Wars story” reditelja Stevana Filipovića dobio je “Koskara” za najbolje vizuelne efekte u domaćem filmu (nagrađen je tim: Stefan Dević, Aleksa Mirosavljević, Ana Pakljanac, Ada Sokolović i Petra Stojanović).

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: producent Džastin Martel i reditelji Raško Miljković i Dino Julius.

Uz dodelu nagrada i projekciju dobitnika, održana je i regionalna premijera dugometražnog filma „Shakespeare’s Sh*tstorm” reditelja Lojda Kaufmana.

Publika je tokom 14. FSFF-a mogla da pogleda beogradsku premijeru filma „Deathcember”, kao i prvo svetsko prikazivanje horor filma „C.L.E.A.N.”

Festival italijansko srpskog filma
  • Save
Previous post Festival italijansko-srpskog filma od 17. do 25.10
ivan ikic kina
  • Save
Next post Ivan Ikić nagrađen na festivalu u Kini
Share via
Copy link
Powered by Social Snap