Advertisement Section
Header AD Image

Projekcijom filma špansko/francuske kopro¬dukcije „Hladna koža” reditelja Ksavijera Gensa, sinoć je završen 4. Dead Lake Horror & Wine Festival na Paliću. I pored lošeg vremena veliki broj posetilaca uživao je u nastupu rep zvezde Sajsi MC.

Osnivač Festivala Miroslav Mogorović se još jednom uverio da ima smisla organizovati ovakav festival, jer je mnogobrojna publika pokazala da joj je potreban.
„Nadam se da će sledeće godine Dead Lake Horror & Wine Festival prerasti u takmičarski. I ovoga puta se pokazalo da sinergija između vina i horora odlično funkcionše. Saradnja sa Vinskim maratonom samo je dodala je novi, viši kvalitet manifestaciji. Vidimo se i sledeće godine“, rekao je Mogorović.

Na četvrtom Dead Lake Horror & Wine Festivalu, koji se održao od 20. do 22. septembra pod sloganom „Noći horora i vina!“ u bioskopu „Abazija“ kraj jezera Palić, prikazano je 8 zapaženih ostvarenja horor žanra.

Festival je otvorio jedan od najboljih horor filmova iz ovogodišnje produkcije „Opatica iz pakla“ (režija: Korin Hardi), a prikazani su i film Prestona de Fransisa „Uništi me”, „Egzorcizam” hrvatske rediteljske zvezde Dalibora Matanića, studentski film „Žetva” reditelja Aljoše Dakića, nemački horor „Replace” reditelja Norberta Kila, „Predator: evolucija” reditelja Šejna Bleka, četvrti u franšizi „Predator”, koji je na Dead Lake&Wine Festival stigao samo nedelju dana nakon svetske premijere, domaći film „Ederlezi Rising” reditelja Lazara Bodrože i scenariste Dimitrija Vojnova, a festival je zatvorio film „Hladna koža”.

Ovogodišnji dobitnik nagrade „Bela Lugoši“, koju Festival dodeljuje za izuzetan doprinos horor umetnosti je Maksim Aleksandar, direktor fotografije na filmu „Opatica iz pakla”, koji je i otvorio ovogodišnji festival.

Kontrast između zagađenog jezera i prelepog parka Palić, okruženog misterioznim starim vilama među kojima dominira najstariji regionalni bioskop „Abazija“, ponovo je dokazao da je savršena lokacija za održavanje jedinstvenog horor festivala u Srbiji.

Organizator festivala je producentska kuća „Art & Popcorn“ iz Beograda, a festival je podržalo Ministarstvo Kulture i informisanja Republike Srbije.

Dovlatov
  • Save
Previous post Projekcije filma „Dovlatov” u DKSG
Balkanima
  • Save
Next post 15. Evropski festival animiranog filma BALKANIMA u DKSG
Share via
Copy link
Powered by Social Snap