Advertisement Section

Završena je 7. Revija nezavisnog off-filma Srbije u Srpskom Holywoodu na žuvopisnom Rudniku. Prikazano je 7 dugometražnih i srednjemetražnih filmova u konkurenciji i 8 van konkurencije.

Žiri u sastavu: Miodrag Novaković, dramaturg i filmski kritičar iz Beograda, Dragomir Zupanc, filmski i televizijski reditelj iz Beograda  i Andrija Jovanović, master Akademije umetnosti u Hamburgu, odlučili su da „Velikog šumskog patuljka” dodele Branku Radakoviću iz Bača za film „Marketing”.

„Šumskog patuljka”, Slađani Topalović-Nestorović iz Beograda, za film „Brat”, „Malog šumskog patuljka”, Aniti Panić iz Beograda, za film „Gospođe u najboljim godinama”, a Nagradu „Zlatko Dukić” za najbolji snimateljski rad Iliji Dimitrijeviću , takođe iz Beograda za film „2121.”.

Inače, ova manifestacija okuplja autore koji su svoje filmove snimili van svih zvaničnih filmskih institucija Srbije i bez ikakve fondovske pomoći, na bilo kom nivou.

Manifestacija je održana uz finansijsku podršku Opštine Gornji Milanovac, te tehničku podršku Rudnika i Flotacije „Rudnik”, Doma kulture Rudnik i Kulturnog centra iz Gornjeg Milanovca. Pokretači i izvršni organizatori ove manifestacije su Udruženje građana “Srpski Holywood” iz Mutnja i beogradsko producentsko preduzeće „Fiks Foklus”.

Radakoviću nije prvi put da su mu ovde dodelili nagradu. Prvi put se to desilo 2012. za srednjemetražni film “To moram“, a potom 2016. i za dugometražni „Limunovo drvo”. Oba puta je osvajao drugo mesto, a sada je stigao i do prvog, sa svojim najnovijim dugometražnim ostvarenjem „Marketing”.

Kako i sam naziv kaže, glavna tema je marketing, a Radaković ga je snimao u periodu 2016. i 2017. na više lokacija u Beogradu, Paraćinu, Kikindi, Zagrebu i Splitu. Krenuo je potom u montažu, a usput snimao i nove učesnike. Snimanje je tako nastavljeno i ove godine, u Beogradu, Novom Sadu i u Lukavcu. Posle brojnih tehničkih peripetija, konačno, Radaković je završio film pred samu premijeru.

U filmu ima više od 30 učesnika i većina njih su iz sveta umetnosti. Između ostalih, u filmu se pojavljuju: pisci Goran Skrobonja i Ivan Bajović, stend-ap komičar Miodrag Stošić, reditelj i teoretičar filma Miroslav Petrović, bivša manekenka Branka Prišlić, filmski reditelj i TV voditelj Boris Malagurski, legenda novog talasa Renato Metessi i fotograf Munever Salihović.

Zanimljivo je da su u ovom dokumentarcu korišćene pesme sa albuma „Pakovanje” Branka Radakovića, koji je izdao za beogradsku muzičku kuću „Metropolis Music”, a i duet pesma sa singla „Svijet se pokreće” Branka Radakovića i Renata Metessija, koji je izdat za zagrebački „Dallas Records”.

Interesantno je da se dan pre premijere filma „Marketing” na 7. Reviji nezavisnog off-filma Srbije, desio i solistički koncert Branka Radakovića. To je ujedno bio u neku ruku i nastavak turneje na kojoj Radaković promoviše album „Pakovanje”.

Srpski Holivud
  • Save
Previous post Održava se 7. Revija nezavisnog Off filma Srbije
Uhvati film
  • Save
Next post Filmski karavan „Uhvati film“ u Rumenci
Share via
Copy link
Powered by Social Snap