Advertisement Section

Ukupno 636 filmova, iz svih krajeva sveta, pristiglo je na upravo završeni konkurs za filmove na 16. međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film. Najveći broj filmova poslat je iz Indije, Amerike, Irana, Španije i Turske, dok je iz Srbije pristiglo čak 7 filmova. Lista filmova koju je stručni žiri izabrao da budu prikazani i nagrađeni na Festivalu biće objavljena 1. avgusta.

Uporedo sa konkursom za filmove, zatvoren je i konkurs za volontere/ke, na koji se prijavilo 23 zainteresovanih. Većina prijavljenih su mladi, željni da se bliže upoznaju sa osnovama invalidnosti, filmske umetnosti i video produkcije i da usavrše pisanje i prevođenje. Kao i celokupan tim Festivala, na istoj su misiji – sticanje novih iskustva i znanja i menjanje perspektive o sebi i o drugima.

Festival se već 16. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji „KAO Parnasa”. Od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom „Udruge Spirit”, od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije „Partner”, a od ove godine premijerno i u Kotoru, u realizaciji nevladinog udruženja „ART 365” iz Podgorice. Selektovani filmovi biće prikazani na 16. Filmskom festivalu Uhvati film u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjoj Luci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana – projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Novosadsko 16. izadnje Uhvati film festivala održaće se od 24-30. septembra u Kulturnom centru Novog Sada. Manifestaciju su podržali: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Erste banka Srbija.

Filmski centar Srbije
  • Save
Previous post Filmski centar Srbije među evropskom filmskom elitom
Palic 2018
  • Save
Next post Rade Šerbedžija dobitnik Nagrade „Aleksandar Lifka“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap