Advertisement Section

Početkom decembra završeno je snimanja filma „Easy Land“, prvog dugometražnog ostvarenja srpsko-kanadske reditelje Sanje Živković, drame u kojoj glavne uloge tumače Mirjana Joković i Nina Kiri.

Scenario je napisala sama rediteljka, a producentkinja je Džuli Strifler, u partnerstvu sa Filmskim centrom Kanade.

O svom novom projektu, Sanja Živković je za portal FCS-a rekla: „U novom filmu želim da se pozabavim psihološkim aspektima privikavanja na novu sredinu i to kroz dve dve perspektive: iz ugla sedamnaestogodišnje Nine koja u sred velike selidbe sazreva i traži svoj indentitet, ali i iz ugla njene majke Jasne koja ima već formiranu ličnost, ali čiji je pogled na svet doveden u pitanje novim iskustvima koje doživljava u Kanadi.“

Radnja filma se fokusira na odnos majke i ćerke koje se iz Beograda doseljavaju u Kanadu. Nove okolnosti u kojima se našla kod Jasne (Mirjana Joković) izazivaju psihološke probleme i na probu stavljaju njen već poljuljani odnos sa ćerkom Ninom (Nina Kiri).

Film je snimljen zahvaljujući Telefilmovom programu „Talenti na koje treba obratiti pažnju”, kao i uz podršku Kanadskog saveta za umetnost (Canada Council for the Arts). Direktorka forografije je Maja Banković, a od ostalih ključnih saradnika tu su scenograf Dejvid Denis, kosimografkinja Kristin Somborac i montažer Kris Muton. U filmu glume proslavljena sprska glumica Mirjana Joković i Nina Kiri, kanadska glumica srpskog porekla koja se proslavila ulogom u nagrađivanoj seriji „Sluškinjina priča”. Montaža filma je u toku, a premijera se planira tokom 2019. godine.

foto: Šon Goldberg

Shortz
  • Save
Previous post SHORTZ festival u Novom Sadu
Kralj Petar Prvi
  • Save
Next post Uručena nagrada za stohiljaditog gledaoca filma „Kralj Petar Prvi”
Share via
Copy link
Powered by Social Snap