Advertisement Section

„Ovogodišnji festival se dešava u drugačijim okolnostima, u vremenu neizvesnosti“, Golubović je citirao reči Srđana Vučinića, umetničkog direktora Festivala.

„Umetnost je zavera protiv sveta u kome živimo i ona je, možda, u ovom trenutku jedino pribežište koje nam ostaje. Umetnost je ulazak u svet lepote, snova, strasti i nade. Zato će Festival ove godine da se održi“, izjavio je Srdan Golubović.

Nakon svečanog otvaranja, publika je imala priliku i da pogleda video poruku Muhameda Rasulofa, koji je pozdravio publiku i zahvalio se direkciji Festivala na trudu da se ovogodišnje izdanje održi.

Festival se ove godine održava, umesto tradicionalnih nedelju dana čak tri nedelje, od 27. novembra do 16. decembra. Program Festivala za prvu nedelju nalazi se na zvaničnom sajtu festivala , kao i na društvenim mrežama Festivala, dok će se sledeće nedelje objaviti nove satnice za projekcije nakon 4. decembra, a druge nedelje Festivala satnice za poslednju.

Publika će i ove godine imati priliku da vidi najbolja ostvarenja umetničkog filma iz celog sveta, favorite i pobednike prestižnih svetskih festivala.

quo_vadis
  • Save
Previous post Srpska onlajn distribucija filma „Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić
  • Save
Next post Francusko-srpski filmski susreti na FAF-u
Share via
Copy link
Powered by Social Snap