Advertisement Section

Posle uspešne premijere koja je održana u subotu 22. septembra u „Kombank dvorani” i brojnih osvojenih nagrada na domaćim i međunarodnim festivalima, porodična avantura „Zlogonje” Raška Miljkovića, od sutra, 27. septembra, stiže na redovne repertoare naših bioskopa.

Paralelno sa bioskopskim životom filma, osnovci iz beogradskih škola imaće priliku da učestvuju u radionicama na temu različitosti, koje će voditi čuvena spisateljica za decu, Jasminka Petrović.

Film je nastao pod vođstvom producentkinje Jovane Karaulić i producentske kuće „Akcija produkcija”, a scenario koji je nastao po motivima knjige „O dugmetu i sreći” autorke Jasminke Petrović, napisali su Marko Manojlović i Miloš Krečković. Koproducent ​i na ovom filmskom ostvarenju su kuće „This and That“ iz Beograda kao i „Dream Factory“ iz Makedonije​. Direktor fotografije je Mikša Anđelić, kompozitorka je Nevena Glušica, kostimografkinja je Milena Milenković, montažer je Đorđe Marković, dok je scenograf iskusni Aljoša Spajić.

ZLOGONJE je priča o Jovanu i Milici, desetogodišnjacima koji se upoznaju kada Milica nenadano stigne u Jovanov razred. Da ga druga deca ne bi emotivno povređivala, usamljeni Jovan je izgradio svoj svet iz mašte u koji Milica malo po malo uspeva da se probije. Ona ga poziva u avanturu oslobađanja njenog oca od nove žene, Miličine maćehe, za koju veruje da je veštica koja je začarala tatu. Jovan, zbog novootkrivenog uzbuđenja i radosti koje oseća zbog saznanja šta to znači imati pravog druga, prihvata ali ubrzo saznaje da prepreke koje se javljaju u realnim avanturama nije tako lako preskočiti kao u onima u njegovoj mašti. A najveća prepreka od svih za Jovana je upravo on sam. Jovan će morati da prihvati sebe takvog kakav jeste i zdušno se baci u najveću avanturu od svih – život. Kada to učini pred njim se otvara ceo jedan novi svet, u kome će zajedno sa Milicom otkriti istinsku prirodu veštice i na potpuno neočekivan ali i zreo način savladati njenu pretnju. I postati pravi heroj.

Film su institucionalno podržali: Filmski centar Srbije, Media program, Kreativna Evropa, Makedonska filmska agencija, Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Grad Beograd, Opština Stari Grad.

BlacKkKlansman
  • Save
Previous post Novi film Spajka Lija od 27. septembra u bioskopima
Slobodna zona skola filma
  • Save
Next post Slobodna zona: Besplatna škola filma za srednjoškolce
Share via
Copy link
Powered by Social Snap