Advertisement Section

Konkurs za filmove za 21. Međunarodni filmski festival „Uhvati film“, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih kratkometražnih filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 10. aprila 2023. godine.

Filmovi treba da imaju makar jednog aktera osobu sa invaliditetom (nije nužno da film govori o invaliditetu), podstiču na razmišljanje, pokreću promene, ali ujedno da budu, inovativni i filmski kvalitetni. U selekciju ulaze samo ostvarenja do 30 minuta, najmanje DVD kvaliteta, koja imaju titl na SR/HR/BiH/CG odnosno na engleskom jeziku.

Prijave se šalju putem interneta: platformi na kojima je otvoren konkurs za 21. Uhvati film  (Filmfreeway,  FesthomeCLICKFORFESTIVALS) ili na mejl uhvatifilm@gmail.com. Za prijave na mejl potrebno je dostaviti i: popunjen prijavni formular, biografiju, 2 fotografije iz filma, dijalog listu u .srt formatu i trejler (ako postoji).

Konkurs je regionalni – jedinstven za sva četiri izdanja Uhvati filma. Stručni žiri iz domena filma i invalidnosti selektovaće filmove za Uhvati film Novi Sad, koji će ući u uži izbor za prikazivanje na Uhvati film izdanjima u Rijeci, Banjaluci i Kotoru! Postoji mogućnost da filmovi, budu izabrani i za druge dodatne programe Uhvati film brenda: edukacije po školama, projekcije namenjene deci i filmske karavane duž regiona.

Festival je dobitnik nagrade Prvi glas građana u okviru kampanje Pokretači promene 2022, koju je organizovala Beogradska otvorena škola. Upravo zato, Uhvati film 2023 održava se pod sloganom Pokrenimo promene i šalje poruku da promene koje načinimo sami, jesu vidljive i važne, ali promene koje činimo zajedničkim snagama, imaju moć da menjaju svet.

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti, ali i najpristupačniji filmski festival u regionu. Održava se sa ciljem afirmacije domaćih i inostranih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, čiji su akteri osobe sa invaliditetom, kao i promocije mogućnosti i izazova osoba sa invaliditetom (sa posebnim osvrtom na višestruko marginalizovane grupe) kroz umetnost.

nina ognjanovic
  • Save
Previous post Srpska premijera filma „Ovuda će proći put“ autorke Nine Ognjanović na 51. FEST-u
Sarajevo film festival 2023
  • Save
Next post Prijava filmova / dramskih serija za programe 29. Sarajevo Film Festivala
Share via
Copy link
Powered by Social Snap