Advertisement Section

Deo regularnog ACID programa od nedavno čine i ACID POP koji teži da privuče mlađu publiku organizovanjem propratnog sadržaja pre i posle projekcija filmova kao i ACID TRIP koji je skoncentrisan na predstavljanje svojih filmova, svake godine u drugoj državi. Svoje prvo internacionalno predstavljanje imao je 2015. godine u našoj zemlji. Vermeš je istakla:

„Cilj ACID programa je da privuče mladu publiku u bioskope koja će ove filmove doživeti kao svoje.“

Inicijalna ideja ovogodišnje selekcije, napomenula je Vermeš, jeste povratak fantastici kao žanru.

Iz selekcije „Hrabri Balkan“,rediteljka Maja Novaković je predstavila film „A sada se spušta veče“, zajedno sa producentom Milanom Milosavljevićem, kao i protagonistkinjom filma Vinkom Radić.

Film govori o svakodnevnici i realnosti žitelja sela u oblasti Bosne i Hercegovine, gde je rediteljka provela svoje detinjstvo. Novaković je govoreći o filmu naglasila: „Film govori o spoju duha i prirode u zaboravljenom vremenu.“

Producent Milan Milosavljević rekao je da je ovo jedan od najboljih filmova koji su snimljneni i koji će ostati u arhivi Akademskog Filmskog centra.

Specijalnu projekciju ujedno i premijeru na Festivalu je imao i domaći film „AS (25)“. Rediteljka Milena Grujić je istakla da joj je istinit događaj u jednom beogradskom naselju poslužio kao inspiracija za ovaj film, dok su producenti govorili o budžetskim problemima sa kojima su se susretali.

Alternative Film/Video
  • Save
Previous post Alternative film/Video festival od 11. do 15.12 u Studenjaku
4 Ruze
  • Save
Next post Predstavljen film „Četiri ruže“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap