Advertisement Section

Filmski festival Herceg Novi održaće se od prvog do sedmog avgusta po 33. put, a na njemu će u zvaničnim festivalskim programima biti prikazani i srpski filmovi i manjinske srpske koprodukcije.

Tako će u programu dugometražnog igranog filma, čiji je selektor reditelj Ivan Bakrač, biti prikazani „Ajvar“ Ane Marije Rossi, „Mamonga“ Stefana Maleševića i „Šavovi“ Miroslava Terzića. Tu su i maninske srpske koprodukcije, filmovi „Granice kiše“ Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara, „Grudi“ Marije Perović, koji će i otvoriti ovogodišnje izdanje festivala, „Između dana i noći“ Andra Martinovića, „Ti imaš noć“ Ivana Salatića i „Sam samcat“ Bobe Jelčića. Član stručnog žirija u ovom programu je i srpski reditelj, Nikola Ljuca, autor filma „Vlažnost“. Na festivalu će biti prikazan i film Gorana Markovića, „Delirijum tremens“, nastao u produkciji Radio televizije Srbije (RTS).

U programu Studentski film, čiji je selektor reditelj Dušan Kasalica, za nagrade će se nadmetati : „Jedini“ Nikole Polića, „Najtopliji dan leta“ Maše Šarović, „Roze“ Tamare Todorović i „Strano telo“ Dušana Zorića. Član stručnog žirija u ovoj selekciji je i Dušan Grubin, filmski snimatelj iz Srbije, ali, uz Jelenu Maksimović, i reditelj dugometražnog dokumentarca, „Taurunum Boy“.

Roda cineplexx
  • Save
Previous post Super utorak u bioskopu Roda Cineplex, filmovi po ceni 150 dinara
Bela vrana
  • Save
Next post Fim „Bela vrana“ Rejfa Fajna u bioskopima od 15. avgusta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap