Advertisement Section

U programskoj celini „New Europe“ predstojećeg, 26. Međunarodnog filmskog festivala u Pragu – Febiofest-a biće prikazan i film „Banditi u potrazi za mamom“ Koste Ristića.

Pomenuti festival će se ove godine odvijati od 21. do 29. marta, a od 1. aprila festival će gostovati u još petnaest gradova Češke.

Režiju i scenario potpisuje Kosta Ristić, a uz Minu Stojadinović , Ristić je i producirao film. Koproducenti su: Ivica Vidanović i Miloš Ivanović. Ristićevi ključni kreativni saradnici na ovom projektu su direktorka fotografije Milica Drakulić i montažerka Jelena Maksimović, kao i Mićun Jauković i Dako Puač, zaduženi za dizajn i montažu zvuka. Muziku su komponovali i izvode Kheirawi & The Shamasass. Za kostime su bile zadužene: Miljana Ljubičić i Tijana Topić. Scenografija je delo Emilije Orlić i Tamare Rakić.

Uloge „bandita” iz naslova tumače: Kristijan Garip, Edin Arifi, Sunita Garip i Emran Garip, dok su epizode odigrali Đorđo Ivanović, Simbad Beriša, Emina Dema, Dina Arifi, Robert Masini, Emanuel Šerifović, Senad Đorđević i Jašar Širzad. Film je nastao u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti, u koprodukciji sa Cinnamonom i Platformom. Filmski centar Srbije podržao je projekat Ristićevog filma 2015. godine, na konkursu za studentski film.

Ovaj je film na FEST-u 2018. osvojio tri nagrade –  nagradu žirija reditelju Kosti Ristiću, nagradu za najbolji debi glavnom glumcu Kristijanu Garipu, kao i Politikinu nagradu „Milutin Čolić“ za najbolji film. Banditi u potrazi za mamom traju 70 minuta.

Imago
  • Save
Previous post Poznati dobitnici IMAGO nagrada
Kazuo Hara
  • Save
Next post Legendarni japanski režiser Kazuo Hara stiže na Beldocs
Share via
Copy link
Powered by Social Snap