Advertisement Section
Header AD Image

Novi krug evropskog filmskog izazova poziva učesnike da tokom 10 nedelja odgledaju 10 evropskih filmova, uloguju se na europeanfilmchallenge.eu, postave fotografiju kao dokaz da su film odgledali i sakupljaju bodove. Svaki evropski film donosi im 4 boda dok se svaka različita platforma nagrađuje sa 3 poena. Platforma može biti bioskop, filmski festival, tv kanal, VoD platforma ili bilo koji legalan vid prikazivanja.

Največi filmofil ili osoba sa največim brojem bodova u ovom krugu osvaja putovanje na filmski festival u Veneciji. Shodno situaciji izazvanoj virusom COVID19, ukoliko dođe do otkazivanja festivala ili putovanje u Italiju ne bude moguće u datom trenutku, pobednik ili pobednica kao nagradu dobiće godišnju pretplatu na sajtu dafilms.com i projektor, kako bi u svom domu mogli da uživaju u omiljenim filmovima.

European film challenge se istovremeno odvija u 8 evroskih zemalja: Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Češkoj, Španiji, Portugalu, Litvaniji i Letoniji. Organization takmičenja u Srbiji je Međunardoni festival dokumentarnog filma Beldocs koji se ove godine održava od 3. do 10. septembra.

Tokom takmičenja učesnici mogu osvajati dodatne bodove o čemu se mogu informisati na društvenim mrežama @europeanfilmchallengeserbia.

Ime naroda
  • Save
Previous post Palić od 8. do 14. avgusta
Povratak u bioskop
  • Save
Next post „Povratak u bioskop“ počinje 1. jula
Share via
Copy link
Powered by Social Snap