Advertisement Section

Za sve one koji ne budu bili u prilici da isprate projekcije u bioskopskoj sali, ovo ostvarenje Gorana Markovića imaće i svoju online premijeru 6. oktobra u 20:30h  na zvaničnoj facebook stranici Vip mobile.

Film „Majstori, Majstori“ odavno i opravdano nosi status kultnog ostvarenja, a u godini kada proslavlja svoj 40. rođendan, zasluženo je dobio i digitalnu restauraciju u okviru projekta Vip Kinoteka. Remek delo domaće kinematografije na jednom mestu okupilo je sjajnu glumačku ekipu. Njegova vrednost vremenom raste, a digitalna restauracija će mu omogućiti dalje prikazivanje u vrhunskom kvalitetu slike i tona.

Ceo projekat je završen u samo par meseci 1980. godine, kada je nekolicina mladih ljudi odlučila da stvori nešto mimo postojećih aršina, pa su na brzinu osnovali produkcijsku kuću Art80. Inicijalna ideja Gorana Markovića pretočena je u scenario za samo dve sedmice. Budžeta skoro da nije bilo, te su glumci prihvatili uloge iz čiste ljubavi prema sedmoj umetnosti. Snimanje se odvijalo u osnovnoj školi „Đorđe Krstić“ i bilo je gotovo za samo 18 dana, odnosno noći, pošto nije bilo moguće snimati tokom dana, dok traje nastava.

Film „Majstori, Majstori“ je sedamnaesto restaurirano ostvarenje u okviru projekta Vip Kinoteka, koje Jugoslovenska Kinoteka i Vip mobile ostavljaju u amanet budućim generacijama. Ulaznice za besplatne projekcije filma mogu se preuzeti na dan projekcije sat vremena pre početka filma na blagajni Jugoslovenske kinoteke.

Srdan Golubović
  • Save
Previous post „Živojin Žika Pavlović“ za najbolju režiju Srdanu Goluboviću za film „Otac“
Bektaši derviši
  • Save
Next post Stefan Malešević snima novi dokumentarni film
Share via
Copy link
Powered by Social Snap